Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

GP Σαουδικής Αραβίας: H pole στον Χάμιλτον καθώς ο Φερστάπεν τρακάρει στην τελευταία στροφή!

  Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο δραματικά. O   Λιούις Χάμιλτον   θα εκκινήσει από την pole position του   Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας , α...


 Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο δραματικά. O Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την pole position του Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας, αφού ο Μαξ Φερστάπεν που ήταν μια ανάσα από το να τον κερδίσει, τράκαρε στις μπαριέρες, στην τελευταία στροφή, του τελευταίου γύρου των κατατακτήριων δοκιμών!

Ο Ολλανδός της Red Bull ήταν ταχύτερος του Χάμιλτον στα δύο πρώτα χρονομετρημένα κομμάτια του παραλιακού σιρκουί της Τζέντα, και έδειχνε να αγγίζει την pole με το ένα χέρι του. Μια στροφή έμενε μόνο για να τα καταφέρει. Ένα μπλοκάρισμα όμως στα φρένα, ένα μικρό άνοιγμα της τροχιάς και ένα γλίστρημα του πίσω άξονα στο πάτημα του γκαζιού, έδωσαν ένα άδοξο τέλος στην προσπάθειά του, καθώς η Red Bull χτύπησε με δύναμη στις πλαϊνές μπαριέρες σπάζοντας την πίσω δεξιά ανάρτηση και προκαλώντας την άμεση εγκατάλειψη του οδηγού.

“Αν ο Μαξ είχε τελειώσει το γύρο, του θα ήταν μπροστά μας”, έφτασε να παραδεχτεί μετά το τέλος ο Χάμιλτον.

Βέβαια, δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες για τον Φερστάπεν αφού παρ’όλα όσα συνέβησαν, θα εκκινήσει από την 3η θέση, ακριβώς πίσω από τον επτάκις Πρωταθλητή. Υπό την προϋπόθεση ασφαλώς ότι το αυτοκίνητό του δεν θα χρειαστεί σοβαρές επισκευές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν κι άλλες αλλαγές στην εκκίνηση…

Έτσι η πρώτη σειρά, βάφτηκε στα χρώματα της Mercedes, αφού ο Βάλτερι Μπότας πέτυχε τον 2ο χρόνο, μόλις 111 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Χάμιλτον.

Τέταρτος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος κατόρθωσε να κατατάξει τη Ferrari του μπροστά από την σαφώς ταχύτερη Red Bull του Σέρχιο Πέρες, ενώ ο Πιέρ Γκασλί συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του φέρνοντας την Alpha Tauri στην 6η θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν η McLaren του Λάντο Νόρις, η δεύτερη Alpha Tauri του Γιούκι Τσουνόντα, η Alpine του Εστεμπάν Οκόν και η Alfa Romeo του Αντόνιο Τζοβινάτσι.

Το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή από την ΕΡΤ2 στις 19:30 το βράδυ. 

https://www.ertnews.gr/