Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γ' Εθνική: Εράνη Φιλιατρών - ΑΕ Ερμιονίδας 1-1

  Αυτή τη φορά η ΑΕ Ερμιονίδας αρνήθηκε την ήττα και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό (1-1) από τα Φιλιατρά, απέναντι στην Εράνη, την Κυριακ...

 

Αυτή τη φορά η ΑΕ Ερμιονίδας αρνήθηκε την ήττα και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό (1-1) από τα Φιλιατρά, απέναντι στην Εράνη, την Κυριακή (20/12), για την 16η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, με τον Τριμπόνια να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ στο 90’+5, μετά από σέντρα του Τάσιου.

Η ομάδα μας αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να... πέσει στη μεσσηνιακή πόλη, σ’ έναν «βαρύ» – λόγω της βροχής – αγωνιστικό χώρο, παρά τα προβλήματα απουσιών που αντιμετώπισε σ’ ακόμα μία αναμέτρηση και την πίεση που δέχτηκε από τον αντίπαλο της σε συγκεκριμένα διαστήματα του ματς. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και σε άλλες φάσεις που «γέννησε», όπως στο 1’, όταν ο Τάσιος σούταρε άστοχα, έχοντας φάτσα το τέρμα. Η ΑΕ Ερμιονίδας έβγαλε αντίδραση, παρότι δέχτηκε τέρμα από πέναλτι 52’, απόφαση του διαιτητή Κουρτέση (συνδ. Αρκαδίας) που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, ενώ στο 88’ ο ρέφερι δεν έδειξε την «άσπρη» βούλα σε χέρι του Σάμσον μέσα στην περιοχή.

Ο σύλλογός μας ανέβηκε στους 8 βαθμούς και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ισοπαλία στα Φιλιατρά, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι μέσα στο 2023, αποτελεί μια ψυχολογική τόνωση για όλους, ώστε η ΑΕ Ερμιονίδας να δει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της.

Η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα θετικά στοιχεία που έχει η Εράνη ατομικά αλλά και ως σύνολο, με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην εστία της. Στη συνέχεια προσπάθησε με σωστή ανάπτυξη και γρήγορη μετάβαση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, εκμεταλλευόμενη και στατικές φάσεις. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν, κατέθεσαν την ψυχή τους και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εφάρμοσαν το πλάνο που είχε καταρτιστεί από το προπονητικό τιμ. Ειδικά όταν η ΑΕ Ερμιονίδας βρέθηκε σε συνθήκες άμυνας, σταματώντας τις περισσότερες από τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Αυτή τη φορά ο σύλλογός μας είχε και την τύχη με το μέρος του και σε στιγμές που πιέστηκε από τον αντίπαλό της. Στο τέλος ο Παναγιώτης Διλμπέρης ρίσκαρε, ανάγκασε την Εράνη να βρεθεί σε πίεση και έτσι έφτασε στην ισοφάριση στην τελευταία φάση.

Οι παίκτες μας διαχειρίστηκαν πολύ καλά το πρώτο ημίχρονο. Άφησαν την κατοχή στην Εράνη και «καθάρισαν» τις περισσότερες φάσεις που δημιούργησε η γηπεδούχος, ειδικά από τα άκρα. Κάποια λάθη, κυρίως ατομικά, δημιούργησαν προϋποθέσεις για να απειλήσει ο σύλλογος της Μεσσηνίας.

Η ομάδα μας δεν μπήκε συγκεντρωμένη στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου. Στην προσπάθειά της να βρει ξανά τα πατήματά της δέχτηκε γκολ (1-0) στο 52' με εκτέλεση πέναλτι του Ηλιόπουλου. Η απόφαση του διαιτητή Κουρτέση (Αρκαδίας) να δείξει την άσπρη βούλα, σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες μας. Στη συγκεκριμένη φάση ο Κωνσταντόπουλος βρέθηκε με πλάτη στην εστία, έχοντας πίσω του αμυντικούς και πιο κοντά τον Ψύχα, ο οποίος προσπάθησε να του κλείσει τον χώρο στον ελιγμό που έκανε, και ο παίκτης της γηπεδούχου βρέθηκε στο έδαφος.

Ακολούθως η ΑΕ Ερμιονίδας είχε ένα… βουνό να ανέβει. Προσπάθησε, όταν είχε την μπάλα στα πόδια της να βγει με αξιώσεις μπροστά, ενώ το παιχνίδι είχε αποκτήσει ένα άναρχο χρώμα. Με τους Παναγιώτη Διλμπέρη και Θοδωρή Γιακαλή να περνούν στο γήπεδο τους Κάλα (προερχόταν από τραυματισμό) και Καπλάνη, με στόχο να απειλήσουν.

Αμφότερες οι ομάδες πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή και δημιούργησαν φάσεις, με την άμυνά μας να… καθαρίσει τους κινδύνους που «γεννήθηκαν».

Στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου έλλειψη η συγκέντρωση 52’ πέναλτι άναρχο παιχνίδι, ρίσκο στο τέλος με αλλαγές. Στο 88' η ομάδα μας ζήτησε πέναλτι, όταν ο Τάσιος βρήκε τον Τριμπόνια στα αριστερά, ο τελευταίος σούταρε προς την εστία, μετά από προσποιήσεις, και η μπάλα χτύπησε χαμηλά, στο δεξί και απλωμένο χέρι του Σάμσον (είχε γυρίσει πλάτη). Ο διαιτητής δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και έδειξε κόρνερ, παρά τις διαμαρτυρίες.

Η ΑΕ Ερμιονίδας πίεσε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση, ρίσκαρε και με εσωτερικές αλλαγές, πίστεψε στο γκολ και δικαιώθηκε, μετά από δυνατές μάχες στον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο. Στο 90'+5, μετά από ωραία κομπίνα σε κόρνερ (εκτέλεσε ο Κορακιανίτης), ο Κάλα βρήκε τον Τάσιο στα δεξιά, ο τελευταίος σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Τριμπόνια, ύστερα από παρέμβαση του Ζεκιράι και ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε (1-1) με δυνατό χαμηλό σουτ μέσα απ' την περιοχή, παρά την προσπάθεια του Σαββίδη.

Οι φάσεις και τα γκολ:

1’: Ο Καραφιλάι έκανε πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Τάσιος στο ύψος της περιοχής με φάτσα το τέρμα έκανε απευθείας σουτ μετά από άσχημο διώξιμο του Πέππα, και η μπάλα έφυγε άουτ,

2’: Ο Δημητρίου έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Βιρβίλη έδιωξε σε κόρνερ, προ του Καραμπέτσου.

5’: Ο Μπινιώρης εκανε επικίνδυνη σέντρα από αριστερά και «καθάρισε» τη φάση ο Βιρβίλης με το κεφάλι.

10’: Εκτέλεση φάουλ του Ηλιόπουλου έφυγε άουτ.

13’: Ο Καραφιλάι ελίχθηκε ωραία από αριστερά, πραγματοποίησε σέντρα-σουτ και μπλόκαρε ο Σαββίδης.

16’: Εκτέλεση φάουλ του Μπινιώρη μπλόκαρε ο Πονηρός.

18’: Ο Κωνσταντόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Βιρβίλης πρόλαβε την μπάλα προ του Ηλιόπουλου.

20’: Σουτ του Καραμπέτσου, Τζιέρης και Ψύχας έβαλαν την κόντρα, ακολούθησε σέντρα του Μπινιώρη από αριστερά, έδιωξε ο Βιρβίλης, μαρκάροντας τον Ηλιόπουλο.

21’: Ο Κωνσταντόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, σούταρε από πλάγια και η μπάλα πέρασε άουτ.

25’: Ο Κορακιανίτης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τάσιος έγινε κάτοχος της μπάλας, ο οποίος πέρασε στον Τριμπόνια στα δεξιά, σέντρα-σουτ του τελευταίου πέρασε συρτά μέσα από την περιοχή.

28’: Ο Σάμσον έκανε βαθιά μπαλιά, ο Ηλιόπουλος με το κεφάλι, υπό το μαρκάρισμα του Βιρβίλη πήρε την κεφαλιά και ο Τζιέρης πρόλαβε σουτ του Κωνσταντόπουλου από καλή θέση.

28’: Σουτ του Κωνσταντόπουλου από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

29’: Ο Ηλιόπουλος έπιασε πλασέ στην κίνηση, μετά από σέντρα του από δεξιά του Τσερπέ και απέκρουσε ο Πονηρός.

41’: Σουτ από τον Δημητρίου, απέκρουσε ο Πονηρός και ο Βιρβίλης πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ προ του Ηλιόπουλου.

43’: Επικίνδυνη σέντρα από τον Καραμπέτσο από αριστερά πέρασε από όλους…

50’: Ο Μπάρκας έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Δημητρλιου και ο Πονηρός έδιωξε σε κόρνερ.

51’: Πέναλτι για την Εράνη. Ο Τσερπέ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπάρκας επιχείρησε σουτ από την ίδια πλευρά, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντόπουλος να βρεθεί με πλάτη στην εστία, έχοντας πίσω του αμυντικούς και πιο κοντά τον Ψύχα. Ο τελευταίος προσπάθησε να του κλείσει τον χώρο στον ελιγμό που έκανε ο αντίπαλός του, και ο παίκτης της γηπεδούχου βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή Κουρτέση να δείχνει την άσπρη βούλα με… καθυστέρηση.

52: Γκολ, 1-0. Ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία.

56’: Ο Δρόσος έκανε πολύ ωραία σέντρα και έδιωξε δύσκολα ο Σάμσον με το κεφάλι.

58’: Ο Κορακιανίτης εκτέλεσε επικίνδυνο φάουλ στην περιοχή και ο Πέππας πρόλαβε να παραχωρήσει κόρνερ.

60’: Ο Τάσιος πραγματοποίησε σέντρα από δεξιά, ο Κορακιανίτης σούταρε από την άλλη πλευρά, και ο Τσερπές έβαλε την κόντρα.

61’: Ωραία κομπίνα σε κόρνερ του Δρόσου, ο Τριμπόνιας βγήκε πρώτος στην μπάλα μέσα στην περιοχή και το σουτ με το αριστερό έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

62’: Ο Πονηρός μπλόκαρε χαμηλά σέντρα του Τσερπέ από δεξιά προ του Ηλιόπουλου, ο οποίος πήγε προς την μπάλα μαζί με τον Βιρβίλη.

62’: Σουτ του Κωνσταντόπουλου έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

66’: Ο Κορακιανίτης εκτέλεσε πολύ επικίνδυνο φάουλ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους μέσα από την περιοχή.

67’: Ο Μπινιώρης έπιασε μονοκόμματο σουτ, μετά από σέντρα του Τσερπέ και η μπάλα έφυγε άουτ.

76’: Ο Βιρβίλης κατάφερε να κόψει σωτήρια τον Ηλιόπουλο, μετά από επέλαση του τελευταίου από αριστερά.

77’: Σουτ του Τσερπέ έφυγε άουτ.

78’: Σέντρα του Κάπλανη από δεξιά πρόλαβε σωτήρια ο Ψύχας προ του Μπάρκα.

82’: Ο Μπινιώρης άλλξε την μπάλα με τον Μπάρκα, σούταρε από αριστέρα και ο Καράι έδιωξε σε κόρνερ, βάζοντας την κόντρα.

84’: Ο Μπάρκας σούταρε έξω από την περιοχή και δεξιά μετά από πάσα του Ηλιόπουλου και ο Καράι έβαλε ξανά κόντρα, διώχνοντας σε κόρνερ.

88’: Ο Τάσιος βρήκε τον Τριμπόνια στα αριστερά, ο τελευταίος σούταρε προς την εστία, μετά από προσποιήσεις, και η μπάλα χτύπησε χαμηλά, στο δεξί και απλωμένο χέρι του Σάμσον (είχε γυρίσει πλάτη). Ο διαιτητής δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και έδειξε κόρνερ, παρά τις διαμαρτυρίες για πέναλτι.

90’+1: Ο Τριμπόνιας σούταρε από καλή θέση, μετά από σέντρα του Κορακιανίτη από αριστερά και η μπάλα έφυγε άουτ.

90’+3: Ο Ζεκιράι σούταρε έξω από την περιοχή, μετά από σέντρα του Τριμπόνια, και η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, καθώς οι αμυντικοί της Εράνης έβαλαν την κόντρα.

90’+5: Γκοοοολλλ (1-1)! Ο Τριμπόνιας σκόραρε με δυνατό χαμηλό σουτ μέσα απ' την περιοχή, παρά την προσπάθεια του Σαββίδη (απέκρουσε και η μπάλα πέρασε κάτω απ’ το σώμα του). Είχε προηγηθεί ωραία κομπίνα σε κόρνερ (εκτέλεσε ο Κορακιανίτης), όταν ο Κάλα βρήκε τον Τάσιο στα δεξιά, ο τελευταίος σέντραρε και η μπάλα έφτασε στον έμπειρο επιθετικό μας, ύστερα από παρέμβαση του Ζεκιράι.

Ο διαιτητής Κουρτέσης Δημήτριος (συνδ. Αρκαδίας), εάν εξαιρεθούν οι φάσεις στο πέναλτι (52’) που υπέδειξε υπέρ των γηπεδούχων και στο χέρι του Σάμσον μέσα στην περιοχή στο 88’ (έδειξε κόρνερ), ήταν κοντά στις φάσεις, σ’ έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής. Στο 57’ τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ του Μπινιώρη στον Τάσιο, σε μαρκάρισμα που ήταν στο… όριο και της κόκκινης! Ο διαιτητής Κουρτέσης είχε για βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο Παναγιώτη και Παπαγεωργίου Μάριο, επίσης από τον σύνδεσμο Αρκαδίας. Ελέγχεται μόνο ο 2ος βοηθός για ένα οφσάιντ που σήκωσε και σταμάτησε επίθεση της ομάδας μας στο δεύτερο ημίχρονο… Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Δρόσος (50’), Μπινιώρης (57’), Κορακιανίτης (89’), Σαββίδης (90’+3).

Οι συνθέσεις:

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Θοδωρής Γιακαλής): Σαββίδης, Μπινιώρης, Τσερπές, Σάμσον, Μπουρδέκας, Στραβάκος (46’ Μπάρκας), Καραμπέτσος, Πέππας, Κωνσταντόπουλος (74’ Καπλάνης), Ηλιόπουλος (86’ Σινάνι), Δημητρίου.

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Πονηρός, Κορακιανίτης, Τζιέρης (79’ Καράι), Βιρβίλης, Ζεκιράι, Τριμπόνιας, Πορφυρόπουλος (83’ Κουζής), Καραφιλάι (71’ Κάλα), Δρόσος, Ψύχας, Τάσιος.

https://www.ermionidafc.gr/index.php/new2/blog/540-2023-12-20-23-38-22