Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αλλαγές - τροποποιήσεις της αρχιτεκτονικής μελέτης της «Ανάπλασης περιοχής οδού Αιγίου» μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων τροποποίησε τη μελέτη της οδού Αιγίου, μετά την απόφαση Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης: Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο...


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων τροποποίησε τη μελέτη της οδού Αιγίου, μετά την απόφαση Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ

Αριθμός Απόφασης 272 /2023

Εγκρίνει την πρόταση αλλαγών – τροποποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου « Ανάπλαση περιοχής οδού Αιγίου » στο τμήμα από την οδό Σπάρτης έως την οδό Αμυμώνης σε συμμόρφωση με τη Ν11/2023 δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, ώστε να μπορεί το έργο να καταστεί έντεχνο και λειτουργικό εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη διατήρηση των δέντρων στον πεζόδρομο, την εφαρμογή της όδευσης τυφλών, την κατασκευή των καναλιών αποστράγγισης και την κατασκευή των φωτιστικών σωμάτων με τα φρεάτια τους, σύμφωνα με την αρ.πρ. 34086/28-11-2023 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και το συνημμένο σχέδιο της πρότασης κλιμ. 1:200, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ

41 ης/ 28-11- 2023 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Στο Ναύπλιο σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 το Δημ.Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας ( παρ. οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου ), ύστερα από την με αρ.πρ. 33811/ 24-11-2023 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου. Αυγουστόπουλου Σταύρου, η οποία γνωστοποιήθηκε στον Δήμαρχο , στους Δημ. Συμβούλους, στους Προέδρους των Δημ.Κοινοτήτων του Δήμου και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 74 του Ν. 4555/18 και ισχύουν .

Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος Δημήτριος .

Διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Αυγουστόπουλο Σταύρο ότι υπήρχε νόμιμη απαρτία, αφού σε σύνολο τριάντα τριών (33) μελών βρέθηκαν παρόντες είκοσι (20) και απόντες δέκα τρεις (13) ,οι εξής:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Πρόεδρος :Αυγουστόπουλος Σταύρος 1. Γραμματέας: Μπικάκης Νικόλαος

2. Αντιπρόεδρος: Θεοδωρακίδης Παναγιώτης 2.Λυκομήτρος Αλέξανδρος

3. Ράλλη –Πιτσάκη Μαρία 3.Χρόνης Νικόλαος (δικαιολογημένα απών)

4. Καχριμάνης Γεώργιος 4. Ζέρβας Χρήστος 5. Δρούγκας Γεώργιος 5. Καρέλης Χρήστος 6. Αναστασίου-Σμυρναίου Κωνσταντίνα 6. Αναγνωσταράς Παναγιώτης 7. Μπούνος Ιωάννης 7. Μπουζαλάς Γεώργιος 8. Χελιώτης Κων/νος 8. Περράκης Γεώργιος 9. Ζαφείρης Αναστάσιος 9. Νικολάου Κωνσταντίνος 10. Λέντζος Παναγιώτης 10. Σαλεσιώτης Αναστάσιος 11. Ρούτουλας Κων/νος 11. Μπαρού Ραφαήλ 12. Λεβεντογιάννης Ευάγγελος 12. Καραγιάννης Δημήτριος 13. Γκόνης Κωνσταντίνος 13. Καρμανιόλας Γεώργιος 14. Αλημπέρτη Μαρία 15. Γαβρήλος Σταύρος 16. Μπακέας Δημήτριος 17. Λαμπρόπουλος Ευάγγελος 18. Δικαίος Γεώργιος 19.Δήμας Ανδριανός 20.Κατερινάκος Χαράλαμπος-Βασίλειος

Πρακτικά τηρήθηκαν από την δημ. υπάλληλο κα. Χρηστάκου Κατερίνα.

Μετά τη διαπίστωση απαρτίας ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 5o εκτός ημερήσιας διάταξης περί λήψης απόφασης σε συμμόρφωση με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση περιοχής οδού Αιγίου » κι κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει τη συζήτησή του εκτός ημερήσιας διάταξης, καθώς αφορά την πορεία εκτέλεσης εργασιών για την ολοκλήρωση έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη .

Αποφασίζει Ομόφωνα τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών κ.α Καρδαράκου ΄Ολγα , η οποία έθεσε υπόψη του Σώματος την αρ.πρ.34086 /28- 11-2023 εισήγησής της με το ακόλουθο περιεχόμενο:

ΘΕΜΑ: Περί συμμόρφωσης σε Δικαστική Απόφαση Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης στα πλαίσια του έργου: «Ανάπλαση περιοχής οδού Αιγίου».

ΣΧΕΤ: 1) Η υπ’ αρ. Ν 11/2023 Απόφαση Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης

2) Το υπ’ αρ. 33820/24-11-2023 έγγραφο της ΔΤΥ

3) Το υπ’ αρ. 33875/27-11-2023 έγγραφο του αναδόχου με συν/νη την πρόταση τροποποίησης της μελέτης

Στα πλαίσια συμμόρφωσης με τη υπ’ αρ. Ν11/2023 Δικαστική Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης σύμφωνα με την οποία απόφαση παραμένουν τα δέντρα που επρόκειτο να κοπούν σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη στον πεζόδρομο στην ανατολική πλευρά της οδού Αιγίου, η Υπηρεσία μας ενημέρωσε τον ανάδοχο να προσκομίσει σχέδιο τροποποίησης της αρχιτεκτονικής μελέτης. Με το (3) σχετικό έγγραφο ο ανάδοχος του έργου μας προσκόμισε σχέδιο με τις παρακάτω αλλαγές – τροποποιήσεις της μελέτης.

Συγκεκριμένα στη γωνία των οδών Αμυμώνης και Αιγίου πίσω από το ξενοδοχείο «ΑΡΤΕΜΙΣ» όπου παραμένουν τα δέντρα (μουριές κ.α.) προτείνεται η μετατόπιση δύο παρτεριών στο τμήμα από την οδό Αμυμώνης έως την οδό Οίακος στα σημεία που βρίσκονται τα υφιστάμενα δέντρα έτσι ώστε να ενσωματωθούν τα υφιστάμενα δέντρα μέσα στα υπό κατασκευή παρτέρια απομακρύνοντας τα παρτέρια που βρίσκονται προς την πλευρά του ασφαλτοστρωμένου τμήματος της οδού Αιγίου, όπως φαίνεται στο σχέδιο πρότασης. Επίσης θα μετακινηθεί η όδευση τυφλών από την ανατολική πλευρά του ποδηλατόδρομου προς τη δυτική πλευρά του, όπως φαίνεται στο σχέδιο πρότασης. Από το ύψος του καταστήματος VODAFONE και έως την οδό Δημ. Κώστα θα παραμείνει η ανάπλαση ως έχει διότι ο πεζόδρομος είναι ελεύθερος εμποδίων.

Παραμένουν οι έξι ευκάλυπτοι που βρίσκονται στη μέση του πεζόδρομου, οι οποίοι βρίσκονται από το ύψος της οδού Δημ. Κώνστα έως την οδό Κυπαρισσίας και έμπροσθεν από τα καταστήματα καφέ «Bike» και «Coffe Berry» και θα γίνουν μεμονωμένα παρτέρια για κάθε ένα από τους έξι ευκαλύπτους όπως φαίνεται στο σχέδιο πρότασης. Ο αγωγός ομβρίων του πεζόδρομου που θα κατασκευαστεί από την οδό Σπάρτης με κατεύθυνση προς την οδό Μεθώνης (όπου υπάρχει κάθετος συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων) θα περάσει από τη ανατολική πλευρά των δύο ευκαλύπτων (μεταξύ ευκαλύπτων και οικοδομών) όπως φαίνεται στο σχέδιο πρότασης ενώ ο αγωγός ομβρίων που θα κατασκευαστεί περίπου από το ύψος του καταστήματος VODAFONE έως την οδό Μεθώνης (όπου υπάρχει κάθετος συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων) θα περάσει από την δυτική πλευρά των τεσσάρων ευκαλύπτων (μεταξύ ευκαλύπτων και ποδηλατοδρόμου) όπως φαίνεται στο σχέδιο πρότασης.

Η κατασκευή του αγωγού ομβρίων στον πεζόδρομο θα υλοποιηθεί εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες του έργου που θα αντιμετωπίσουμε (υφιστάμενος αγωγός αποχέτευσης, ριζικό σύστημα ευκαλύπτων κ.α.).

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η Υπηρεσία μας γνωμοδοτεί θετικά στην πρόταση αλλαγών – τροποποίησης της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου στο τμήμα από την οδού Σπάρτης έως την οδό Αμυμώνης ώστε να μπορεί το έργο να καταστεί έντεχνο και λειτουργικό εξασφαλίζοντας παράλληλα με τη διατήρηση των δέντρων στον πεζόδρομο, σύμφωνα με τη Δικαστική Απόφαση του Διοικητικού

Εφετείου Τρίπολης. Επίσης εξασφαλίζεται η εφαρμογή της όδευσης τυφλών, η κατασκευή των καναλιών αποστράγγισης και η κατασκευή των φωτιστικών σωμάτων με τα φρεάτια τους.

Παρακαλούμε για την έγκριση των προτεινόμενων αλλαγών – τροποποιήσεων της μελέτης σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο σε συμμόρφωση με την ανωτέρω Δικαστική Απόφαση Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

Συνημμένα:

- Σχέδιο πρότασης κλ. 1:200

- Η υπ’ αρ. N11/2023 Απόφαση Δ/κου Εφετείου Τρίπολης

Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο ν’ αποφασίσει σχετικά.

Το Δημ. Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη την αρ. Ν.11/2023 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, την αρ.πρ.34086/28-11-2023 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών σε συμμόρφωση με την εν λόγω δικαστική απόφαση με συνημμένο σχέδιο πρότασης κλ. 1:200, την ισχύουσα νομοθεσία ( τις διατάξεις του άρθρου 65 , 67 και 69 του Ν. 3852/10 όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν , τις διατάξεις του Ν .4412/16 ) και μετά από διαλογική συζήτηση όπως καταγράφθηκε στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ

Αριθμός Απόφασης 272 /2023

Εγκρίνει την πρόταση αλλαγών – τροποποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου « Ανάπλαση περιοχής οδού Αιγίου » στο τμήμα από την οδό Σπάρτης έως την οδό Αμυμώνης σε συμμόρφωση με τη Ν11/2023 δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, ώστε να μπορεί το έργο να καταστεί έντεχνο και λειτουργικό εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη διατήρηση των δέντρων στον πεζόδρομο, την εφαρμογή της όδευσης τυφλών, την κατασκευή των καναλιών αποστράγγισης και την κατασκευή των φωτιστικών σωμάτων με τα φρεάτια τους, σύμφωνα με την αρ.πρ. 34086/28-11-2023 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και το συνημμένο σχέδιο της πρότασης κλιμ. 1:200, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ, 1-12-2023

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

https://diavgeia.gov.gr/