Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το πένθιμο εμβατήριο από τη Φιλαρμονική Ναυπλίου στην περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Γεωργίου το 2019 (βίντεο)

Ίσως η ωραιότερη μέρα του χρόνου για να βρεθεί κάποιος στο Ναύπλιο, είναι η Μεγάλη Παρασκευή. Δένουν τόσο πολύ το χρώμα, η ατμόσφαιρα, οι μυ...


Ίσως η ωραιότερη μέρα του χρόνου για να βρεθεί κάποιος στο Ναύπλιο, είναι η Μεγάλη Παρασκευή.

Δένουν τόσο πολύ το χρώμα, η ατμόσφαιρα, οι μυρουδιές της Άνοιξης, τα σοκάκια, τα κάστρα, αυτό το μυστήριο που έρχεται από το παρελθόν, με την κατάνυξη, την περισυλλογή, τη λύπη και συγχρόνως την προσδοκία της Ανάστασης, το εθιμοτυπικό που ακολουθείται χρόνια τώρα και κάνει τόσο ξεχωριστό αυτές τις μέρες το Ανάπλι.

Η συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Συντάγματος το αποκορύφωμα, αλλά και σε κάθε γωνιά, σε κάθε τόπο, στο Τολό, την Αγία Τριάδα, την Αγία Μονή, την Ευαγγελίστρια, παντού, όπου και να βρεθεί κανείς, νιώθει αυτή την ιδιαιτερότητα, της μέρας και της ευλογημένης περιοχής.

Δύο χρόνια πριν, στην Περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Γεωργίου το 2019, το πένθιμο εμβατήριο που στο τέλος δίνει τον τόνο της αισιοδοξία, της ελπίδας, στη συνάντηση με τον Επιτάφιο της Παναγίας στην πλατεία Συντάγματος, ο Άγιος Νικόλαος παραμένει κλειστός, από τη Φιλαρμονική Ναυπλίου.