Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πρωτόγνωρα αλλά κατανυκτικά και ευλαβικά ο Επιτάφιος στην Αγία Τριάδα Ναυπλίας (φωτορεπορτάζ)

  Τίποτα δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια και καμία άλλη Μεγάλη Παρασκευή δεν ήταν σαν τη φετινή. Το μόνο που ξεχώριζε στα βλέμματα όσων ...

 


Τίποτα δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια και καμία άλλη Μεγάλη Παρασκευή δεν ήταν σαν τη φετινή. Το μόνο που ξεχώριζε στα βλέμματα όσων ευλαβικά παρακολούθησαν την λιτή φέτος, τελετή του Επιταφίου ήταν το θρησκευτικό συναίσθημα που ξεχείλιζε. Η εορτή του Πάσχα για τους κατοίκους του χωριού, ήταν και παραμένει η κορυφαία θρησκευτική εκδήλωση,που είναι στενά συνδεδεμένη με εικόνες και αναμνήσεις, με χρώματα και ήχους, με ανθρώπους και μνήμες.

  Προσεκτικά, υπομονετικά και με κατάνυξη, η φετινή μέρα θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων. Είναι σίγουρο, πως όλοι ευχήθηκαν να είναι η τελευταία Μεγάλη Παρασκευή, που όλοι μας χαιρετίσαμε τους συγχωριανούς νοηματικά και όχι με τη γνωστή χειραψία και ασπασμό.

  Οι ιερείς π. Γεώργιος Μητροσύλης, ο π. Ιωάννης και οι εξαίρετοι ιεροψάλτες μετέφεραν στους παριστάμενους ήχους και λόγια, που έχουν συνοδεύσει δεκάδες φορές στην τελετή του Επιταφίου. "Η ζωή εν τάφω, κατετέθης Χριστέ..", το "Αξιον εστί" και το "Αι γενεαί πάσαι" ψάλθηκαν από όλους και πλημμύρισαν  την ατμόσφαιρα , με κατάνυξη.

  Η περιφορά έγινε μόνο από τους ιερείς και ιεροψάλτες και ήταν σύντομη γύρω από το ναό της Αγίας Τριάδας.