Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Eνθουσιασμός από τον Σωτήρη Τσιόδρα για Ισραηλινό φάρμακο κατά των σοβαρών επιπλοκών της covid-19

  Με θερμά λόγια εκφράστηκε ο Σωτήρης Τσιοδρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο ισραηλινό φάρμακο κατά των σοβαρών επιπλοκών της covid-19, ...

 


Με θερμά λόγια εκφράστηκε ο Σωτήρης Τσιοδρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο ισραηλινό φάρμακο κατά των σοβαρών επιπλοκών της covid-19, στο πλαίσιο της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ισραηλινό Καθηγητή Ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ. 

"Πρόκειται για μια νέα μελέτη στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό", τόνισε ο καθηγητής, να προσθέσει: "Η μελέτη αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες. Είναι μια  πολλά υποσχόμενη μέθοδος βάσει των όσων προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές στο Ισραήλ".

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, "προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα".

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία με τον καθηγητή Αρμπέρ και την ελπίδα πως η Φάση 2 της κλινικής δοκιμής θα αποδείξει "ότι η μέθοδος αυτή κάνει θαύματα".

"Θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και μετριόφρονες - αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι", επισήμανε ο ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ. Όπως τόνισε, ήρθε στην Ελλάδα αυτοπροσώπως, "καθώς ήθελα ιδίοις όμμασι να δω αρχικά τους ανθρώπους και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις".

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για εξαιρετικούς γιατρούς και ανθρώπους "που ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη μου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Σημειώνεται πως η Ελλάδα συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές του ελπιδοφόρου φαρμάκου καταρχάς σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων - δύο στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" και ένα στο ΠΓΝ "Αττικόν".