Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το μωβ του Πένθους στο Σταυρό της Αγάπης

    Η δύναμη της απλότητας και του συμβολισμού τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεπεράσει σε νόημα όλες τις φαραωνικές και θεατρινίστικες υπ...

 


  Η δύναμη της απλότητας και του συμβολισμού τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεπεράσει σε νόημα όλες τις φαραωνικές και θεατρινίστικες υπερπαραγωγές στολισμών. Η υπερβολή που συνήθως συναντάμε στους αμήχανους και υποχρεωμένους από τα πράγματα "υπεύθυνους" στις δημόσιες πρακτικές τους, αρκεί μία απλή εικόνα, ένα κομμάτι ύφασμα και μια σεμνή τοποθέτηση για να ισοπεδωθεί και να τραβήξει τα ουσιαστικά βλέμματα των περαστικών.

   Κάτω από το επιβλητικό Κάστρο που κοιτάζει ασάλευτο και ανέκφραστο εκατοντάδες χρόνια κάθε ανούσια και επιδεικτική ανθρώπινη δραστηριότητα, το μωβ του πένθους, ο Σταυρός και η ατμόσφαιρα των ημερών, δένουν στη φωτογραφία αρμονικά και υπενθυμίζουν την Ταπεινότητα που ο Θεάνθρωπος δίδαξε, την Θυσία που παραδειγμάτισε και την ουσιαστική στάση που έπρεπε ως μαθητές και πιστοί του να ακολουθήσουμε.

  Κάθε Ανάσταση προϋποθέτει μια προδοσία, ένα θάνατο. Κάθε χαρά, απαιτεί μία λύπη. Κάθε λύτρωση, χρειάζεται μία Σταύρωση. Εκείνος που θυσιάστηκε, Εκείνος που "κρεμάστηκε, στο μεσοδόκι τ' Ουρανού" για μας, ζητά μόνο να κοιτάξουμε το μωβ του Πένθους και το Σταυρό του. Και να αντιληφθούμε το σημαντικό, το ουσιώδες και το αληθινό. Που δεν είναι άλλο, από την Αγάπη.