Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ναύπλιο: «200 Χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους από τον Ι. Καποδίστρια – Η επανεκκίνηση του κράτους στη ψηφιακή εποχή» με ομιλητή τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

  Εκδήλωση για την επανεκκίνηση του κράτους στη ψηφιακή εποχή με ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη Με μεγάλη επι...


 


Εκδήλωση για την επανεκκίνηση του κράτους στη ψηφιακή εποχή με ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Απριλίου 2022 στην αίθουσα του Βουλευτικού η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων με θέμα:«200 Χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους από τον Ι. Καποδίστρια – Η επανεκκίνηση του κράτους στη ψηφιακή εποχή» με βασικό ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών, είναι έτοιμη να συμβάλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
Ο Δήμος Ναυπλιέων θα συνεχίσει να πρωτοπορεί προς αυτή την κατεύθυνση εφαρμόζοντας και υλοποιώντας δράσεις για τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του που θα εξυπηρετούν και θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Καλωσορίζουμε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, στην πόλη που ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα του τόπου μας έθεσε τα θεμέλια της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.
Ευχαριστώ τον Υπουργό που αποδέχτηκε την πρόσκληση μου για να μας μιλήσει σήμερα 201 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία στον τόπο που γεννήθηκε το Ελληνικό Κράτος για ένα θέμα επίκαιρο, πολυδιάστατο και πολύ σημαντικό και αφορά την επανεκκίνηση του κράτους στη ψηφιακή εποχή.
Ο κ. Πιερρακάκης είναι ο άνθρωπος που κατήρτισε ένα φιλόδοξο σχέδιο αυτό του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και πέτυχε να αλλάξει τη φυσιογνωμία της Δημόσιας Διοίκησης και των υπηρεσιών της μέσω του gov.gr. Του αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του ψηφιακού κράτους που δημιουργήθηκε.
Ως Δήμος Ναυπλιέων έχουμε περάσει πλέον στη νέα εποχή σύγχρονης εξυπηρέτησης των πολιτών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που επιταχύνθηκε εξαιτίας της πανδημίας και των νέων δυνατοτήτων που μας παρέχει η κεντρική διοίκηση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι έτοιμος προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει την «πρωτεύουσα» της ψηφιακής επανίδρυσης του κράτους».
Στο πέρας της εκδήλωσης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο στην Παλιά Πόλη, επισκέφτηκαν τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και την Πύλη της Ξηράς και παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στην Πλατεία Φιλελλήνων.
Δήμος Ναυπλιέων