Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκαλεί στο Ναύπλιο η Σύμβαση με τη «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ»

 Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκαλεί στο Ναύπλιο η Σύμβαση με τη «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ» που καλείται αύριο σε έκτακτη συ...

 Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκαλεί στο Ναύπλιο η Σύμβαση με τη «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ» που καλείται αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)!!!, να εγκρίνει μια Σύμβαση, κραυγαλέα εναντίον των συμφερόντων του Δήμου Ναυπλιέων και μάλιστα, όταν το πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά, έχει ήδη υπογραφεί από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πρόεδρό της Ιωάννη Μαλτέζο!!!

Όπως νωρίτερα κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου, εδώ, αντί το Ναύπλιο και ο Δήμος Ναυπλιέων να ωφεληθεί από τη Σύμβαση, υποχρεώνεται να: 

1. Παρέχει επαγγελματικό χώρο πλήρως εξοπλισμένο και επιπλωμένο για να στεγάσει τα γραφεία της εταιρείας

2. Παρέχει ένα διοικητικό υπάλληλο.

3. Παρέχει με δικά του έξοδα:

 Τη μεταφορά του προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας από το αεροδρόμιο στο Ναύπλιο και αντίστροφα

 Τη διαμονή του προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής για περίοδο τριών ημερών

4. Παρέχει με δικά του έξοδα τη διαμονή και τη μεταφορά των μελών της εταιρείας που θα παρευρεθούν στα συνέδρια που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία, καθώς επίσης και τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο Ναύπλιο και αντίστροφα.

5. Καταθέτει κάθε χρόνο 45.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.

Ενώ ανταποδοτικά η Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χειροσφαίρισης οφείλει:

1. Να μεταφέρει την έδρα της στο Ναύπλιο.

2. Να διοργανώνει ένα αθλητικό γεγονός στο Ναύπλιο.

3. Να διασφαλίσει την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου σε όλα τα γεγονότα ανά τον κόσμο.

Δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι η συμφωνία αυτή θα έχει ένα τεράστιο ετήσιο κόστος για το Δήμο Ναυπλιέων, αφού στην ουσία η υποχρέωση της εταιρείας είναι μια αθλητική εκδήλωση το χρόνο και μάλιστα δικής της επιλογής.

Όταν ούτε καν υπάρχει κλειστό γήπεδο στο Ναύπλιο προδιαγραφών για να μπορεί να φιλοξενήσει ένα γεγονός υψηλού επιπέδου, είναι απόλυτα λογικό να δημιουργούνται ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της συμφωνίας.

Τα οποία ενισχύονται από τον τρόπο που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να λάβει την έγκριση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ερωτήσεις, τοποθετήσεις και απαντήσεις σε απορίες και όταν, το χειρότερο, ήδη έχει υπογράψει τη Σύμβαση και μάλιστα στην πρωτότυπη Αγγλική μορφή της.

Δεν είμαστε αντίθετοι φυσικά σε μια συμφωνία, είμαστε αντίθετοι με τέτοιες Συμβάσεις που χρησιμοποιείται το Βαρύ όνομα του Ναυπλίου, έναντι ελάχιστου ή και σε βάρος των Δημοτών του τιμήματος, όλοι ευχαριστηθήκαμε όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή της συμφωνίας να μεταφερθεί εδώ η έδρα της Συνομοσπονδίας, όχι όμως με αυτούς τους απαράδεκτους όρους.

Η ArgolidaMagazine δημοσιεύει ολόκληρη την εισήγηση που καλείται να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο: