Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μάνος Τσαλδάρης: "Παγωμένος χρόνος"

 Πέρασε πάνω από ένας μήνας κι ο τηλεοπτικός χρόνος είναι σαν να έχει παγώσει. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως είναι αναμενόμενο, γεμίζει ακόμ...

 Πέρασε πάνω από ένας μήνας κι ο τηλεοπτικός χρόνος είναι σαν να έχει παγώσει. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως είναι αναμενόμενο, γεμίζει ακόμη τις οθόνες μας, καταλαμβάνει όμως μειωμένο χρόνο από τη στιγμή που κανείς δεν μπόρεσε να πείσει ότι αυτός ευθύνεται για την εκτίναξη της ακρίβειας που ζούμε.

Τα φώτα έχουν στραφεί κυρίως στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρζίνας και τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα και παρά την ψυχοφθόρα επιρροή που έχει στο τηλεοπτικό κοινό εξακολουθεί να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων.

Έτσι, κανείς δεν έχει μάθει τι γίνεται με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τον ΟΑΕΔ, ούτε για το φιάσκο του ίδιου υπουργού με τις συντάξεις. Κανείς επίσης δεν έμαθε τι είπε ο Κώστας Βαξεβάνης σε συνέντευξή του για το σκάνδαλο της Novartis ούτε για το ότι η Κομισιόν έχει προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση πως πρέπει να εφαρμόσει άμεσα την κοινοτική οδηγία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και ότι η προθεσμία για την υποχρεωτική ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό Δίκαιο -έπρεπε να έχει μπει ώς τη 17η Δεκεμβρίου 2021- έχει περάσει.

Όλα δε τα ανωτέρω συμβαίνουν, παρότι στις 10 Μαρτίου στο υπουργικό συμβούλιο όπου παρουσιάστηκε σχετικό σχέδιο νόμου από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς, όπως υποστήριζαν, με την ενσωμάτωση θα δικαιώνονταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου Novartis.

Αν δείτε, τέλος, ρεπορτάζ πριν από το Πάσχα για την τιμή του αρνιού, πείτε μου.

https://www.efsyn.gr/