Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μεγάλη νίκη για την Ένωση Ερμιονίδας 1-0 τον ΑΣ Ρόδου

Έπεσαν… κορμιά στο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου την Κυριακή (15/01), ανάμεσα σε ΑΕ Ερμιονίδας και ΑΣ Ρόδου, με την ομάδα μας να  κατακτάει με τ...

Έπεσαν… κορμιά στο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου την Κυριακή (15/01), ανάμεσα σε ΑΕ Ερμιονίδας και ΑΣ Ρόδου, με την ομάδα μας να 

κατακτάει με το «σπαθί» της σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 για την 9η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας…

Ο σύλλογός, σε ματς που έκανε ντεμπούτο ο Νίκος Νικολόπουλος, πέτυχε τη 2η σερί νίκη μέσα στο 2023 με τον Θοδωρή Γιακαλή στον πάγκο της, έμεινε αήττητη στο «σπίτι» της και παρέμεινε στην 5η θέση με 16 βαθμούς (4-4-1/8-5), ούσα στο -5 από την κορυφή και τον Αιολικό. Τα «ελάφια», που ήταν πριν από τη συγκεκριμένη αγωνιστική στην κορυφή, έπεσαν στη 2η θέση με 19 πόντους.

Το παιχνίδι είχε «άγρια» ομορφιά και «έσπασαν καρδιές», με τον κόσμο που έδωσε το «παρών» να… χορταίνει μπάλα, καθώς οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα για την επιτυχία, χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Από την ΑΕ Ερμιονίδας ήταν όλοι υπέροχοι, ακολουθώντας πιστά το πλάνο του προπονητικού τιμ και έτσι στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο την επιτυχία.

Ο σύλλογός μας έφτασε στη μεγάλη νίκη με σκόρερ τον Τσόφλιο (βρήκε δίχτυα για 2η σερί αγωνιστική), ο οποίος στο 79' πετάχτηκε μπροστά από τον Νικολόπουλο Κ., και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή μετά από σέντρα του Μηλιώτη από τα αριστερά. Δύο δοκάρια είχαν τα «ελάφια» με σουτ του Κάμπα στο 9', σε φάση που ακολούθησε σωτήρια επέμβαση του Πονηρού σε κεφαλιά του Μπαρμπαρούση, και του Μουζακίτη στο 69'…

Η ΑΕ Ερμιονίδας πάλεψε για τη νίκη απέναντι σ’ έναν ποιοτικό αντίπαλο, κυκλοφόρησε όμορφα την μπάλα, αγωνίστηκε με υπομονή, έψαξε με αξιώσεις και το ορθολογικό τρόπο το γκολ. Προσπαθώντας, επίσης, να… χτυπήσει τη φιλοξενούμενη και με γρήγορη μετάβαση, από τη στιγμή που γινόταν ανάκτηση της μπάλας. Καλύπτοντας, παράλληλα, από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, με έξυπνο τρόπο τους χώρους, ώστε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Κατάφερε να μη δεχτεί γκολ και έτσι μ’ ένα «χρυσό» τέρμα, κατάκτησε μια πανάξια νίκη. Με τους παίκτες να αγωνίζονται με αυταπάρνηση και να τα δίνουν όλα…

Οι φάσεις και το γκολ του αγώνα

Στο 3’ ο Τζουανάκης, για τον ΑΣ Ρόδου, βρέθηκε σε επικίνδυνη θέση μέσα στην περιοχή και ο Βιρβίλης έκοψε σωτήρια.

Στο 5’ ο Τρέσα, για την ΑΕ Ερμιονίδας, εκτέλεσε φάουλ από αριστερά η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή και ο Ψιμόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 9’ ο Κάμπα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Μπαρμπαρούσης έπιασε την κεφαλιά και ο Πονηρός απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι.

Στο επόμενο λεπτό (10’) ο Κολοβός, σε αντεπίθεση της ομάδας μας, πέρασε πολύ όμορφη κάθετη μπαλιά στον Τσόφλιο, αλλά ο Κανταρτζής έκοψε σωτήρια σε κόρνερ, πριν ο έμπειρος επιθετικός μας βγει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα.

Στο 11’ ο Μηλιώτης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βογιατζής έσωσε με κεφαλιά πριν φτάσει στην μπάλα ο Τζιέρης.

Στο 12’ ο Μηλιώτης σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στον Τριμπόνια, που σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ, πριν διώξει σε κόρνερ η άμυνα των «ελαφιών».

Ακολούθησε για την ομάδα μας στο 13’ νέο σουτ του Τρέσα, με τον Ψιμόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

Στο 19’ η μπάλα βρέθηκε όμορφη ανάπτυξη στα δεξιά από τους παίκτες της ΑΕ Ερμιονίδας, ο Κοτσοβός έγινε κάτοχός της, ελίχθηκε στον άξονα, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη απίστευτη κάθετη μπαλιά του.

Η φιλοξενούμενη απείλησε ξανά στο 29’, όταν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Τσούτση, αυτός πέρασε στα δεξιά στον Κάμπα, ο οποίος σούταρε διαγώνια και η μπάλα έφυγε άουτ…

Στο 30’ ο ΑΣ Ρόδος βγήκε ξανά γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Τζουανάκη, η μπάλα έφτασε στον Τσούτση, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η «στρογγυλή θέα»… έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 33’ η ομάδα μας, μετά από πίεση στον αντίπαλο, αναπτύχτηκε ωραία από τα δεξιά, ο Κουζής έκανε τη σέντρα, ο Τριμπόνιας προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας, πέφτοντας πάνω της μαζί με τον Κάνταρτζη, ο επιθετικός μας βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».

Ακολούθησε στο 34’ σουτ του Τρέσα που έφυγε άουτ.

Στο 38’ επικίνδυνο σουτ του Τζουανάκη έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Πονηρός. Προσπάθεια και σουτ του ίδιου παίκτη στο 42’ έφυγε άουτ.

Δυνατά μπήκε η ομάδα μας και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τριμπόνια να σουτάρει στο 47’ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κάνταρτζη.

Στο 49’ ο Τρέσα έκανε πολύ ωραία ενέργεια, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κοτσοβό, ο οποίος έκανε από δεξιά επικίνδυνη σέντρα και έκοψε με το κεφάλι ο Κάνταρτζης, μέσα στην περιοχή, προ του Τσόφλιου. Ακολούθησε σουτ του Κοτσοβού, που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι…

Στο 51’ η ομάδα μας βγήκε πολύ ωραία στην αντεπίθεση, ο Τσόφλιος υποδέχθηκε την μπάλα από αριστερά, αλλά ο δεύτερος βοηθός Μπουρίκας Χρ. σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, μέσα σε διαμαρτυρίες.

Στο 52’ ο ΑΣ Ρόδου έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Νικολόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Μουζακίτης σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Στο 55’ η ΑΕ Ερμιονίδας… έκρυψε την μπάλα και δημιούργησε μεγάλη φάση. Μηλιώτης και Τρέσα άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα δυο φορές, ο πρώτος έκανε τη σέντρα, ο Κοτσοβός έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η «στρογγυλή θεά» πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο 61’ τα «ελάφια» είχαν το δεύτερο δοκάρι. Ο Τζουανάκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Βιρβίλης έδιωξε με το κεφάλι και ο Μουζακίτης που πήρε το «ριμπάουντ» εκτός περιοχής, σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο σύλλογος μας απείλησε ξανά στο 68’, όταν ο Τριμπόνιας σούταρε από δεξιά και ο Ψιμόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 71’ μετά από σέντρα του Κάμπα από δεξιά με τους Μηλιώτη και Βιρβίλη να είναι πάνω του, ο Κουζής έδιωξε, στη συνέχεια σούταρε ο Τσούτσης, και τη συγκεκριμένη στιγμή ο πρώτος βοηθός Μπουρίκας Η. σημείωσε ορθά σε θέση οφσάιντ τον Μπαρμπαρούση, που στη συνέχεια σκόραρε με σουτ, ενώ η μπάλα του στρώθηκε μετά από κόντρα στον Τζιέρη.

Στο επόμενο λεπτό (72’) η ομάδα μας βγήκε ωραία στην επίθεση, ο Κουζής σέντραρε από δεξιά, ο Τσιόφλιος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στο 79’ η ΑΕ Ερμιονίδας πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Ο Μηλιώτης έκανε… γλυκιά σέντρα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Τσόφλιος πρόλαβε τους αμυντικούς και τον Νικολόπουλο, σκοράροντας με προβολή, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ψιμόπουλου.

Αυτό το τέρμα έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών μας και στο 79’ ο Κουζής από δεξιά πέρασε όμορφα στον Κολοβό, ο οποίος σούταρε, αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί να πέσουν στην μπάλα και να διώξουν σε κόρνερ.

Στο 84’ ο Κολοβός σέντραρε, η μπάλα βρήκε στον ώμο αμυντικού των «ελαφιών» με τον διαιτητή Κομπιλίρη να αφήνει σωστά το παιχνίδι να συνεχιστεί…

Στα υπόλοιπα λεπτά η ΑΕ Ερμιονίδας κράτησε το υπέρ της σκορ, ούσα πάντα επικίνδυνη, όταν είχε την μπάλα στα πόδια της και έτσι έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κομπιλίρη, που είχε για βοηθούς τους Μπουρίκα Η. και Μπουρίκα Χρ. (όλοι του συνδέσμου Μεσσηνίας). Ο ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις και είχε καθαρή εικόνα γι’ αυτές, δείχοντας σίγουρος για τις αποφάσεις του. Όποια λίγα λάθη έγιναν, μόνο ανθρώπινα μπορούν να χαρακτηριστούν. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τζιέρης (59’), Νικολόπουλος Ν. (61’), Κάλα (85’), Τσούτσης (55’).

Οι συνθέσεις

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Πονηρός, Κουζής, Μηλιώτης, Βιρβίλης, Τζιέρης, Τριμπόνιας (71’ Μίχος), Νικολόπουλος, Τσόφλιος, Τρέσα (82’ Λαντίκας), Κάλα (90’+2 Φουρνάρος), Κοτσοβός.

ΑΣ ΡΟΔΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Ψιμόπουλος, Μάγκας, Μουζακίτης (83’ Μαντίκος), Τσούτσης, Μπαρμπαρούσης, Γκίνο, Κάμπα, Κάνταρτζης, Νικολόπουλος Κ., Τζουανάκης, Βογιατζής.