Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τραυματισμένη Δημοκρατία και αβίωτη καθημερινότητα: Οι δύο όψεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

  του Τάκη Παπαϊωάννου, Συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επιβεβαίωσε σή...

 

του Τάκη Παπαϊωάννου, Συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επιβεβαίωσε σήμερα επίσημα την παρακολούθηση υπουργού (του Χατζηδάκη), των αρχηγών του στρατεύματος και των επικεφαλής των επιτροπών εξοπλιστικών προγραμμάτων από την ίδια την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Άρα μιλώντας πλέον με επίσημα στοιχεία και χωρίς αμφιβολίες έχουμε το εξής δεδομένο:

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην ΕΥΠ να παρακολουθεί υπουργούς, τους αρχηγούς του στρατεύματος, τους προέδρους των επιτροπών εξοπλιστικών προγραμμάτων και πολιτικούς αρχηγούς χωρίς να συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

Ποιους παρακολουθούσε όμως (μεταξύ πολλών άλλων) και γιατί;

Παρακολουθούσε τον υπουργό του Κ. Χατζηδάκη. Τον υπουργό ο οποίος είχε στο χαρτοφυλάκιό του τις εταιρείες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και ήταν αυτός  νομοθέτησε ώστε να χαριστεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες. 

Ήταν αυτός που νομοθέτησε την αναδιαμόρφωση της αγοράς ώστε να έχουν τον χώρο οι εταιρείες ενέργειας να καταληστέψουν την ελληνική κοινωνία σημειώνοντας υπερκέρδη δισεκατομμυρίων.

Παρακολουθούσε τους αρχηγούς του στρατεύματος και τους υπεύθυνους για τα εξοπλιστικά οι οποίοι ουσιαστικά εισηγούνται που θα δαπανηθούν τα δισεκατομμύρια του αμυντικού προϋπολογισμού.

Ο Μητσοτάκης έκανε κουρέλι τη Δημοκρατία για να παρακολουθεί προσωπικά τη ροή δισεκατομμυρίων κρατικού και ιδιωτικού χρήματος σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του.

Τόσο καιρό προσπαθεί να μας πείσει πως δεν υπάρχει πολιτειακή εκτροπή. Τόσο καιρό μας λέει πως τον λαό δεν τον ενδιαφέρει η Δημοκρατία αλλά τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Λες και η Δημοκρατία ήταν ποτέ πολυτέλεια σε αυτόν τον τόπο.

Λες και η Δημοκρατία χαρίστηκε ποτέ στον Ελληνικό Λαό.

Ο βιασμός του Πολιτεύματος και των θεσμών, καθώς και τα δεινά της καθημερινότητας με την ακρίβεια και την καρτελοποίηση της οικονομίας, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ο πρωθυπουργός έστησε παρακράτος γιατί η οικονομική ανωμαλία που προκαλεί η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καρτέλ και των πολιτικών του φίλων προϋποθέτει και την θεσμική ανωμαλία.

Η επίθεση στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας για χάρη των λίγων δεν μπορεί να μακροημερεύσει σε περιβάλλον Δημοκρατίας.

Είναι φανερό πως δεν τον ενδιαφέρει ούτε το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο αλλά ούτε και αυτό του πολιτικού του χώρου.

Από αύριο στη Βουλή θα γίνει φανερό πως πλέον η μόνη του έννοια είναι να καταφέρει να διασωθεί προσωπικά. Για τα δεδομένα οποιασδήποτε δυτικής δημοκρατίας από σήμερα και στο εξής λαθροημερεύει στο αξίωμά του.

Χρέος του υγιών πολιτικών δυνάμεων αλλά και του Ελληνικού Λαού να επιβάλει σε όποιον εργάστηκε για να υπονομεύσει τη Δημοκρατία, να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

 

Τάκης Παπαϊωάννου

Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας