Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Επιδαύρου για τη συνεργασία της με την εταιρεία Eurologic ΙΚΕ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την εταιρεία Eurologic ΙΚΕ, που στήριζε λογιστικά την Κοινωφελή Επιχείρηση του...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την εταιρεία Eurologic ΙΚΕ, που στήριζε λογιστικά την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Επιδαύρου και τα εύλογα ερωτήματα για το έργο και την συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η εταιρεία του κ. Λαμπρακάκη βοήθησε στη δημιουργία και τη λειτουργία της Κ.Ε.Δ.ΕΠ. και παρείχε τις λογιστικές της υπηρεσίες βάσει της συμβατικής της υποχρέωσης. Δεν ζημίωσε, ούτε καταχράστηκε χρήματα της επιχείρησης. Η απόδοση των ενσήμων στους τέσσερεις συνεργάτες της Κ.Ε.Δ.ΕΠ., μας απασχόλησε όλο το 2022 και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προκαλέσαμε συνάντηση με τους δασκάλους και τον κ. Λαμπρακάκη για το θέμα αυτό.

Εφόσον μας γνώρισε τις διαδικασίες και τους μεγάλους χρόνους που απαιτούνται, λόγω του νεοσύστατου της επιχείρησης, ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα μπορέσει να τακτοποιηθεί το θέμα. Έκτοτε παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις και τις πιέσεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπήρχε πάντα μία δικαιολογία, με πρόφαση διοικητικές και διαδικαστικές καθυστερήσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε προφορικά ο Δήμαρχος στις 23 Ιανουαρίου 2023 και αμέσως ζήτησε να το διευρευνήσουμε σε βάθος.

Από την ανακοίνωση των εξελίξεων της Eurologic ΙΚΕ, η Επιχείρηση προχώρησε στην τακτοποίηση της εκκρεμότητας.

Για την ουσία της υπόθεσης θέλουμε να σας γνωρίσουμε τι ισχύει προκειμένου να σταματήσει αυτή η λάπση στον ανεμιστήρα!

Τα ένσημα βάση των συμβάσεων ανάμεσα στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους μπορούν να καταχωρηθούν έμπροθεσμα έως τις 31-12 καθώς αυτά τα πληρώνουμε με τίτλους κτήσης.

Τα ένσημα που αφορούν στους τίτλους κτήσης του 2022, για τα οποία έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι, έχουμε δικαίωμα ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ να τα υποβάλουμε έως 31-12-2022.

Η προθεσμία για την ΑΠΔ είναι εμπρόθεσμη έως 31-01-2023. Άρα λοιπόν έως 31-01-2023 θα έχει τακτοποιηθεί ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ και ΝΟΜΙΜΑ το πρόβλημα το οποίο ανέκυψε από την λογιστική υποστήριξη της εταιρείας Eurologic ΙΚΕ.

Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.ΕΠ. με τους συνεργάτες της είναι εξαιρετική και διέπετε από αμοιβαία εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Η Επιχείρηση λειτουργεί κανονικά και τηρεί όλα όσα προβλέπονται.

Με την ευκαιρία αυτής της ενημέρωσης και του μεγάλου θορύβου στην τοπική κοινωνία από ανθρώπους οι οποίοι διαχειρίστηκαν τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας τα τελευταία εννέα χρόνια, να θυμίσουμε ότι ήταν αυτοί που κατήργησαν την ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΕΠ., δηλαδή την προσφορά πολιτισμού στη νεολαία μας και στον τόπο μας. Είναι αυτοί που ενώ υπόσχονταν στους εργαζόμενους την πληρωμή οφειλόμενων από παλιά, δυστυχώς δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους, με αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία προσφυγής τους στα δικαστήρια, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση και να πληρωθούν. Τα χρήματά τους λοιπόν δεν τα έλαβαν ΠΟΤΕ, ούτε θα τα λάβουν. Δεν βλέπουμε λοιπόν να υπάρχει αντίστοιχη ευαισθησία σε αυτό το θέμα, λησμονήθηκε, αλλά ξεσηκώθηκαν όλοι για ένα θέμα σε μία επιχείρηση που στήθηκε με πολύ δυσκολία, λόγω της κατάργησης της προηγούμενης, ξεκίνησε τη λειτουργία αρκετών τμημάτων και πάνω από όλα την προσφορά πολιτισμού που είναι το ζητούμενο και όχι μόνο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ