Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σπουδαία επιτυχία της ΑΕ Ερμιονίδας νίκησε (2-0) στο ντέρμπι με τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου αν και τελείωσε τον αγώνα με εννέα ποδοσφαιριστές

Ήταν όλοι τους υπέροχοι και έφτασαν σε μια μεγάλη και σπουδαία επιτυχία με σκορ 2-0 στο αργολικό ντέρμπι απέναντι στον Φοίνικα Επιδαύρου,  ξ...

Ήταν όλοι τους υπέροχοι και έφτασαν σε μια μεγάλη και σπουδαία επιτυχία με σκορ 2-0 στο αργολικό ντέρμπι απέναντι στον Φοίνικα Επιδαύρου, ξεπερνώντας… εμπόδια και δύσκολες καταστάσεις που βρήκαν μπροστά τους στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου Κρανιδίου, ακολουθώντας πιστά και με αυταπάρνηση το πλάνο που είχαν, σε ματς που βρέθηκαν να παίζουν με εννιά παίκτες από το 69’ και με 10 μόλις στο 12’.

Οι παίκτες και τα μέλη του προπονητικού τιμ της ΑΕ Ερμιονίδας κατάφεραν να πετύχουν μια ηρωική νίκη, κόντρα σ’ έναν ποιοτικό αντίπαλο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, σε παιχνίδι που έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Φερεκίδης. Η ομάδα μας επέστρεψε στις επιτυχίες και είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς (5-4-2/11-8), ενώ έμεινε αήττητη εντός έδρας (4-2-0/7-2)…

Σκόραραν ο Τσόφλιος (βρήκε δίχτυα για 5η σερί αγωνιστική, ενώ έχει συνολικά έξι γκολ) στο 8' και ο Κοτσοβός (πέτυχε το 2ο τέρμα με την ομάδα μας) στο 52' με πλασέ. Αποβλήθηκαν ο Τζιέρης στο 12' με απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Ίλσι Κάλα στο 69' με δεύτερη κίτρινη…

Η ΑΕ Ερμιονίδας επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή του αγώνα. Κατάφερε να προηγηθεί νωρίς, αλλά… άμεσα άλλαξε το πλάνο της, αφού έμεινε με 10 παίκτες. Με τον Νικολόπουλο να γυρνάει σε θέση στόπερ στη θέση του Τζιέρη, δίπλα στον Βιρβίλη, ο σύλλογός μας κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, κοιτώντας να μη αφήνει χώρους στους αντιπάλους τους που είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ομάδα μας με καλή κυκλοφορία και με γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλο τέρμα από το πρώτο ημίχρονο. Κάτι που έκανε ο Τσόφλιος στο 40’, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, φάση που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, για την οποία ελέγχεται ο πρώτος βοηθός Λουκάς (συνδ. Αρκαδίας).

Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕ Ερμιονίδας να παρουσιάζει συμπαγές σύνολο και να αμύνεται υποδειγματικά με όλους τους παίκτες να δίνουν το κάτι παραπάνω και να πιέζουν, ενώ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που έβρισκε. Έτσι κατάφερε να σκοράρει δεύτερο γκολ, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία της, αν και έπαιξε για περισσότερα από 25 λεπτά (μαζί με καθυστερήσεις) με εννιά παίκτες. Με αυταπάρνηση και πίεση στον αντίπαλο, η γηπεδούχος κατάφερε να κρατήσει τους αντιπάλους της μακριά από… θέσεις βολής, όποτε χρειάστηκε επενέβη ο Πονηρός, με τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου να έχει την κατοχή, αλλά να απειλεί ουσιαστικά δυο φορές από το 45’ και μετά…

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Η ΑΕ Ερμιονίδας μπήκε δυνατά στο ματς και στο 4’ ο Μηλιώτης πέρασε στον Κάλα Ι., ο οποίος έκανε επικίνδυνη σέντρα, αλλά ο Κάπλατζης έκοψε σωτήρια με το κεφάλι προ του Τσόφλιου.

Στο 8’ έγινε το 1-0 για τη γηπεδούχο. Μετά από ωραία μετάβαση στην επίθεση, ο Κάλα Ι. πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Τσόφλιο (έφυγε στην πλάτη της άμυνας), τον οποίο αρχικά σταμάτησε ο Συνοδινός, αλλά στη συνέχεια ο 27χρονος επιθετικός πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα από πλάγια.

Στο 10’ ο Πονηρός πρόλαβε τον Γεωργίου, ο οποίος με προβολή χτύπησε στο κεφάλι τον έμπειρο τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα να δεχτεί κίτρινη κάρτα.

Στο 12’ για τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου ο Μούγιος πέρασε στον Μερκούρη, ο οποίος πάσαρε στον Γεωργίου, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Ο Τζιέρης προσπάθησε να προλάβει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων με τάκλιν, πριν μπει στην περιοχή και ο διαιτητής Μπόζνος (συνδ. Αρκαδίας) έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕ Ερμιονίδας, αφού ανέκοψε προφανής ευκαιρία για γκολ.

Ο Γεωργίου στο 14’ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ.

Στο 15’ ο Καρέλης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γεωργίου έστειλε την μπάλα άουτ με τακουνάκι από το πρώτο δοκάρι.

Η ΑΕ Ερμιονίδας έφυγε πολύ ωραία στην επίθεση στο 16’ με την μπάλα να καταλήγει στον Τρέσα αριστερά. Αυτός πέρασε την κατάλληλη στιγμή στον Κάλα Ι. στον ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του, με το εξωτερικό, μπλόκαρε ο Συνοδινός.

Στο 17’ ένα γύρισμα του Γεωργίου για τη φιλοξενούμενη έφυγε άουτ, ενώ στο 19’ ο Βιρβίλης έδιωξε με το κεφάλι σωτήρια σε σέντρα του Χατζησοφρωνίου, προ του Μπιτζή.

Οι Χατζησοφρωνίου και Κουϊμέλης έκαναν το «1-2» στο 23’ και ο Βιρβίλης έβαλε την κόντρα την κατάλληλη στιγμή, μέσα στην περιοχή, στον πρώτο, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει πάνω του και να βγει άουτ.

Ο Μηλιώτης για την ΑΕ Ερμιονίδας πέρασε στο 25’ ωραία μέσα στην περιοχή στον Τριμπόνια, το σουτ του οποίου κόντραραν οι αμυντικοί σε κόρνερ…

Στο 29’ ο Κάλα Ι. πήρε την μπάλα για τη γηπεδούχο στον άξονα και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Τριμπόνιας στο 34’ επιχείρησε διαγώνιο σουτ για την ΑΕ Ερμιονίδας μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Ο Βιρβίλης έκανε σωτήρια επέμβαση με το πόδι στο 37’ σε σουτ του Καρέλη στο 37’.

Στο 40’ η ΑΕ Ερμιονίδας έφυγε στην αντεπίθεση με τον Τρέσα, ο οποίος έκανε την κάθετη στον Τσόφλιο. Ο τελευταίος πέρασε τον Συνοδινό και σκόραρε από πλάγια, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Φάση που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, με τον σκόρερ να φαίνεται πως καλυπτόταν από τον Καρέλη.

Στην επόμενη φάση και στο 41’ ο Καρέλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας για τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου, αλλά ο Βιρβίλης ήταν ξανά… εκεί για τον κόψει την κατάλληλη στιγμή.

Ο Τρέσα προωθήθηκε στο 42’ με την μπάλα στα πόδια, βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής.

Στο 45’ ο Τρέσα πέρασε όμορφα για την ΑΕ Ερμιονίδας στον Τσόφλιο και αυτός βρήκε ωραία τον Κολοβό από δεξιά. Ο τελευταίος πάτησε περιοχή, αλλά έδωσε βιαστικά στον Τσόφλιο, ενώ είχε χώρο για να κινηθεί, με αποτέλεσμα να κόψουν οι αμυντικοί σε κόρνερ, σε μια πολύ επικίνδυνη φάση.

Η γηπεδούχος απείλησε και στο 45’+2, όταν ο Κάλα Ι. πέρασε ωραία στον Τρέσα μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε τελικά στον Τσόφλιο, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια από πλάγια, σούταρε, και η μπάλα έφυγε κόρνερ, μετά από κόντρα του Κάπλατζη.

Στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε πρώτος ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, όταν ο Γεωργίου έδωσε αριστερά στον Λαθούρη (μπήκε στη θέση του Μερκούρη) στο 46’ και ο Πονηρός απέκρουσε το σουτ του τελευταίου. Ακολούθησε στο 47’ αδύναμη κεφαλιά του Γεωργίου, με τον τερματοφύλακα της ΑΕ Ερμιονίδας να μπλοκάρει.

Η ΑΕ Ερμιονίδας βρήκε το δεύτερο γκολ (2-0) στο 52’, μετά από όμορφη ενέργεια από τα πλάγια και δεξιά. Ο Τρέσα βρήκε τον Κοτσοβό, ο οποίος πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Συνοδινού.

Ο Πονηρός απέκρουσε σουτ του Γεωργίου στο 54’ και στη συνέχεια νέα ενέργεια από τον Παπαϊωάννου έφυγε άουτ.

Στο 65’ ο Κάλα Ι. έκανε ωραία ενέργεια, αλλά σούταρε άουτ, έξω από την περιοχή, με τον μέσο της ομάδας μας να αποβάλλεται στο 69’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα…

Ο Τσόφλιος στο 77’ πέρασε όμορφα την μπάλα στον Τριμπόνια, ο οποίος σούταρε άουτ.

Στο 82’ ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν σουτ του Καρέλη έφυγε άουτ, μετά από πάσα του Χατζησοφρωνίου.

Η φιλοξενούμενη απείλησε ξανά στο 89’, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Παπαγεωργίου σέντραρε από δεξιά και ο Μπιτζής με μονοκόμματο πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή, όντας μόνος του.

Ο διαιτητής Μπόζνος (συνδ. Αρκαδίας) σε παιχνίδι με πολλές μονομαχίες και δύναμη αντιμετώπισε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 45’ ο Ίλσι Κάλα δέχτηκε την 1η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι, ενώ είχε προηγηθεί το ίδιο από τον αντίπαλό του. Στο 69’ δέχτηκε την 2η κίτρινη για φάουλ σε αντίπαλό του.

Όπως αναφέρθηκε, ο πρώτος βοηθός Λουκάς (συνδ. Αρκαδίας) ελέγχεται για τη φάση του 40’, όταν ο Τσόφλιος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από κάθετη μπαλιά του Τρέσα, σκόραρε, αλλά ο 27χρονος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, φάση που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, με τον σκόρερ να φαίνεται πως καλυπτόταν από τον Καρέλη.

Ο δεύτερος βοηθός Παπαγεωργίου (συνδ. Αρκαδίας) ελέγχεται και αυτός για τη οριακή φάση, πριν από το μαρκάρισμα και την αποβολή του Τζιέρη, σχετικά με τη θέση από την οποία έφυγε ο Γεωργίου στην επίθεση, μετά την πάσα του Μερκούρη, πριν από του μαρκάρισμα του αμυντικού της ΑΕ Ερμιονίδας, που επέφερε την κόκκινη κάρτα.

Κίτρινη κάρτα είδαν και οι Φερεκίδης (83’), Γεωργίου (10’), Παπαγεωργίου (72’).

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Πονηρός, Κοτσοβός, Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Νικολόπουλος, Τριμπόνιας Γ. (77’ Λαμάι), Φερεκίδης, Τσόφλιος (90’+3 Λαντίκας), Τρέσα (89’ Καράι), Κάλα Ι.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ (Δημήτρης Κρεμμύδας): Συνοδινός, Μούγιος (73’ Παπαγεωργίου), Καρέλης (83’ Δαρδάνης), Κάπλατζης Χ., Τριμπόνιας Π., Παπαϊωάννου, Μερκούρη (46’ Λαθούρης), Χατζησοφρωνίου, Μπιτζής, Κουϊμέλης (73’ Γκουριώτης), Γεωργίου.

https://www.ermionidafc.gr/