Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δημήτρης Ορφανός: «Θηλιά» χρεών και απευθείας αναθέσεων «πνίγει» τον Δήμο Ναυπλιέων!

«Θηλιά» χρεών και απευθείας αναθέσεων «πνίγει» τον Δήμο Ναυπλιέων! Οικονομικές υποχρεώσεις που αγγίζουν σχεδόν τα 34.000.000€! Χρέη και χορ...



«Θηλιά» χρεών και απευθείας αναθέσεων «πνίγει» τον Δήμο Ναυπλιέων!
Οικονομικές υποχρεώσεις που αγγίζουν σχεδόν τα 34.000.000€!

Χρέη και χορός απευθείας αναθέσεων σε συγκεκριμένο εργολάβο, είναι η τακτική της παρούσας δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπλιέων, απόδειξη πως η πολυετής εξουσία, έχει φθείρει τους διοικούντες. Με ενδελεχή έρευνα στην Διαύγεια διαπιστώσαμε, πως οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει απέναντι σε ιδιώτες, η δημοτική αρχή του Δημήτρη Κωστούρου είναι υπέρογκες και δυστυχώς για τους επιτηδευματίες, αδύνατον να αποπληρωθούν!

Τα χρέη αγγίζουν σχεδόν τα 34.000.000€, εκ των οποίων τα 14.500.000€ μεταφέρονται στο οικονομικό έτος 2023, ναρκοθετώντας και εκτροχιάζοντας και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, έτος προεκλογικό και διαφαινόμενων αλλαγών!

Εάν σε όλα αυτά προστεθούν οι σωρηδόν αναθέσεις σε «εκλεκτό» εργολάβο είτε απευθείας, είτε δια εργολαβικού συμφώνου, τότε η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διατάξει έλεγχο για την οικονομική διαχείριση του Δήμου Ναυπλιέων με το υπ’ αριθμ. 37270/7.6.2022 έγγραφο.

Κατόπιν των ανωτέρω και για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, απαιτούμε από τον δήμαρχο, Δημήτρη Κωστούρο:

Α.-Να προβεί σε αναλυτική και έγγραφη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας για τις μεταφερθείσες για το 2023 οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου, οι οποίες αγγίζουν τα 14.500.000€!

Β.-Να δεσμευτεί και να διαβεβαιώσει ότι ο προϋπολογισμός που θα εισηγηθεί και θα ψηφίσει θα είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος και θα εκτελεσθεί νόμιμα και κανονικά, χωρίς συνεχείς αναμορφώσεις και -κυρίως- χωρίς να εγκλωβίσει την επόμενη δημοτική αρχή να παραλάβει «καμένη γη».

Γ.-Να ενημερώσει αναλυτικά το δημοτικό συμβούλιο και την τοπική κοινωνία για την πορεία και τα έως τώρα αποτελέσματα / πορίσματα των ελέγχων διαφόρων κρατικών υπηρεσιών και ανεξάρτητων αρχών στα οικονομικά του Δήμου διότι η διαχείριση δημοσίου χρήματος απαιτεί διαφάνεια.

Υ.Γ. H παράταξη μας η οποία θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπλιέων δεν θα αφήσει καμία σκιά που να μην πέσει άπλετο φως!
Ο καιρός γαρ εγγύς…!

Δημήτρης Ορφανός

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Πρ. Δικηγ. Συλλόγου Ναυπλίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων