Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τρεις εμβληματικοί Αναπλιώτες: Λούης Λάμπρου, Γιώργος Χρόνης, Γιάννης Κόκκορης

  Βρίσκεται ήδη στο Ναύπλιο το καινούργιο μου βιβλίο «Τρεις εμβληματικοί Αναπλιώτες» (Ερωδιός) και διατίθεται από την «Φωλιά του βιβλίου» ...

 

Βρίσκεται ήδη στο Ναύπλιο το καινούργιο μου βιβλίο «Τρεις εμβληματικοί Αναπλιώτες» (Ερωδιός) και διατίθεται από την «Φωλιά του βιβλίου» του Γιάννη Ουλή, Μπουμπουλίνας 7 (2752025288).

Το βιβλίο δεν αποτελεί λογοτεχνική προσπάθεια, που κατατάσσεται σε συγκεκριμένο είδος, αλλά είναι απλά ένα “σήμα”. Οι αρχαίοι Έλληνες με την λέξη “σήμα” όριζαν τον τόπο όπου τοποθετούσαν τους απελθόντες. Και η λέξη, ουσιαστικά, χρησίμευε για να τονίσει πως “σ’ αυτόν τον τόπο βρίσκεται ο τάδε, που κάποτε έζησε”.

Το βιβλίο «Τρεις εμβληματικοί Αναπλιώτες» αποτελεί, λοιπόν, το “σήμα” τριών αγαπημένων φίλων, που έφυγαν μεν από τούτη τη ζωή αλλά σημάδεψαν καθοριστικά την δική μου αλλά και τον τόπο όπου έζησαν, τ’ Ανάπλι. Του Λούη Λάμπρου (1928 – 2022), του Γιώργου Χρόνη (1955 – 2017) και του Γιάννη Κόκκορη (1959 – 1999).

Και μπορεί σ’ αυτό το βιβλίο να παρουσιάζω τις προσωπικές προσλαμβάνουσες από την σχέση μας, όμως, λόγω της έντονης, εμβληματικής προσωπικότητας και των τριών, πιστεύω πως όσοι τούς γνωρίσατε θα βρείτε μέσα στα παρατιθέμενα κείμενα και στις εικόνες κομμάτια της δικής σας ζωής.
Εξειδικευμένα, τώρα, από τον Λούη Λάμπρου παραθέτω ιστορίες που μου έχει πει και κατέγραψα στο αγαπημένο μας στέκι, στην «Αύρα» της Νέας Κίου. Από τον Γιώργο Χρόνη παρουσιάζω κάποια σουρεαλιστικά κείμενά του, που μου είχε δώσει να δημοσιεύσω στην εφημερίδα μου, τον Παρατηρητή. Και από τον Γιάννη Κόκκορη παραθέτω κάποιες προσωπικές του ιστορίες, μαζί με ένα έργο του «Θεάτρου Σκιών» που έγραψα με αφορμή την απώλειά του.

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας