Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συλλήψεις για φωτοβολίδες - πυροτεχνήματα, ληστεία και περιπτώσεις απατών, σε Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  Τρίπολη, 12 Απριλίου 2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας π...

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Τρίπολη, 12 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Κορινθία και Λακωνία

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών

 Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -220- κροτίδες και -40- συσκευασίες βεγγαλικών

 Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν χθες (11.4.2023), σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, -2- άτομα σε Κορινθία και Λακωνία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα:

Στην Κορινθία:

Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε κατάστημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -46- συσκευασίες βεγγαλικών, αποτελούμενες από συστοιχίες σωλήνων εκτόξευσης, -2- βεγγαλικά και -49- συσκευασίες πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.

Στη Λακωνία:

Στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- κροτίδες, ενώ στην οικία του βρέθηκε να κατέχει -226- κροτίδες, -97- καψύλλια και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
..............................................................................................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία στην Κορινθία

Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται 19χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο συνεργό του

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε βάρος αλλοδαπού.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, ενώ αυτή περιλαμβάνει άγνωστο συνεργό του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 19χρονος, μαζί με άγνωστο συνεργό του, την 6.4.2023 και βραδινές ώρες, ακινητοποίησαν αλλοδαπό, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας φαγητού και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι), του απέσπασαν χρήματα και τα προϊόντα διανομής, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχα για την ταυτοποίηση του άγνωστου συνεργού.

..............................................................................................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά περιπτώσεις απατών στη Μεσσηνία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται 43χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένα, εκβίαση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -130.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -17- περιπτώσεις απατών, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένα και εκβίαση, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 32χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 43χρονος επικοινωνούσε, κατά κύριο λόγο, τηλεφωνικά με πολίτες και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη γνώσης τους περί λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού ή της τεχνολογίας, κατάφερνε να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, συνεργαζόμενος ως προς αυτό με τον 32χρονο.

Ειδικότερα, παρέθεταν ψευδή γεγονότα ως αληθή, κυρίως σε ότι αφορά με εξυπηρετήσεις ενώπιον αρχών του δημοσίου τομέα, π.χ. έκδοση δανείων, έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής, είσπραξη οφειλών από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης, κάλυψη οφειλών από Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Πολλές φορές, προσποιούνταν ακόμη και πρόσωπα τα οποία κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις είτε σε δημόσιες υπηρεσίες, είτε στην Ελληνική Αστυνομία, είτε ακόμη και άτομα ευρέως γνωστά στο πανελλήνιο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2023, είχαν διαπράξει συνολικά -17- περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -130.000- ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 43χρονου καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 14.290 ευρώ και
  • -2- κινητά τηλέφωνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.