Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ναύπλιο: Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη πλατεία Φιλελλήνων

  Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι εδώ! Οι δρόμοι σε εκατοντάδες πόλεις, χωριά και νησιά σε όλη τη χώρα, οδηγούν στα Μαθητικά Φεστιβάλ! Π...

 

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι εδώ!
Οι δρόμοι σε εκατοντάδες πόλεις, χωριά και νησιά σε όλη τη χώρα, οδηγούν στα Μαθητικά Φεστιβάλ! Πάρε μέρος κι εσύ!

Έλα να τα δημιουργήσουμε μαζί!
Είναι τα δικά μας Φεστιβάλ!
Εκεί που οι μαθητές δημιουργούν και καθετί που βλέπει και ακούει κανείς είναι φτιαγμένο από μαθητές για μαθητές. Εκεί που τα συναισθήματα και τα όνειρά μας βρίσκουν “τρόπο” να εκφραστούν. Στα τραγούδια μας, στους στίχους μας, στα σκίτσα και στα γκράφιτί μας. Εκεί που αισθανόμαστε “αλλιώς”, αισιόδοξοι και δυνατοί μέσα στη μαχητικότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη που τα κατακλύζουν.

Τα Μαθητικά μας Φεστιβάλ τα αφιερώνουμε σε όλους και όλες εμάς που:
Την οργή και τη θλίψη μας την κάναμε αγώνα
Αποδείξαμε πως η νέα γενιά δε συγxωρεί, το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεxαστεί!
Στους δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, που βγήκαμε οργανωμένα στον δρόμο, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων πολλών χρόνων και αποκαλύψαμε την αλήθεια για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Κόντρα στην ψευτιά, την υποκρισία, την τρομοκρατία, την καταστολή, τις ευθύνες που πετά ο ένας στον άλλον, εμείς αποκαλύψαμε τους ενόχους. Δηλαδή το κέρδος, το κράτος, όσους κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια, την ίδια τη ζωή μας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανθρώπινες ζωές.
Γι’ αυτό και ξέρουμε καλά πως τίποτα δε θα ξεχαστεί. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό.
Μέσα σε αυτές τις σκοτεινές μέρες αποδείχθηκε πως έχουμε δύναμη και όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να “ταράξουμε τα νερά”. Την οργή μας, που βρίσκει τρόπο να εκφραστεί, φοβήθηκαν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, τα αφεντικά, τα παπαγαλάκια τους.

Στο δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"
επιλέγουμε να αγωνιστούμε για τις ζωές μας!
Μέσα σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και μεγαλώνουμε, δολοφονούνται κάθε μέρα το μέλλον, τα όνειρα, ακόμα και η ίδια μας η ζωή για τα κέρδη των λίγων. Το μόνο που έχει να μας προσφέρει είναι «ζωή με κουπόνια και θάνατο με εισιτήρια». Το βλέπουμε παντού: Στα σχολεία μας με αίθουσες- κλουβιά χωρίς αντισεισμική θωράκιση, στα ΜΜΜ χωρίς ασφάλεια, στα χωριά και τα δάση μας που καίγονται και στις πόλεις μας που πλημμυρίζουν. Το ίδιο, όταν μετράμε σε ευρώ τα δικαιώματά μας στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους, στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

"Σε μια xώρα που μπορούμε να ζούμε θαυμάσια, ζούμε από θαύμα"
Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα. Η επιστήμη και η τεχνολογία του 21ου αιώνα, όχι απλά θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοια δυστυχήματα, αλλά μπορούν να μας εξασφαλίσουν ασφαλείς και σύγχρονες μεταφορές, συνολικά καλύτερη ζωή.

Κάνουμε αυτό που φοβίζει το σύστημα!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα, τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη ΠΑΝΤΟΥ!
Δυναμώνουμε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ!
Όπως μιλήσαμε στον δρόμο, “μιλάμε” και στην κάλπη με την ψήφο μας, όσοι από εμάς στη Β’ και Γ’ Λυκείου ψηφίζουμε για πρώτη φορά.
Το “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” που φωνάξαμε να βρει στην κάλπη το δικό του ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο της αλήθειας, του αγώνα, της ανυπακοής. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!
Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό Κόμμα που είναι ελεύθερο από συμφέροντα των λίγων, γι’ αυτό και λέει την αλήθεια στον λαό, δίνει όλες του τις δυνάμεις σε κάθε αγώνα για να κατακτάμε τα δικαιώματά μας, το δίκιο μας. “Παρών” και μπροστά σε ό,τι συγκλονιστικό και μεγάλο έχουμε κάνει και έχουμε κατακτήσει όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, σε συνθήκες πανδημίας, ιμπεριαλιστικών πολέμων, ακρίβειας και σαπίλας.
Ψήφος στο ΚΚΕ, κόντρα σε αυτό το άδικο σύστημα, τις κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα που το υπερασπίζονται, για να γίνουν πράξη όλα όσα αυτοί φοβούνται και εμείς ελπίζουμε και ονειρευόμαστε.
Γιατί, τελικά, αυτό που κρίνεται είναι να είμαστε εμείς δυνατοί με ΚΚΕ δυνατό και αδύνατα τα κόμματα που αποδεδειγμένα θα συνεχίσουν τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε ως εδώ.
Στις κινητοποίησεις για το έγκλημα στα Τέμπη νιώσαμε τη δύναμη και τη σιγουριά του αγώνα. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα επιστρέψει σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για τη ζωή και το μέλλον μας. Για να μην “πάμε κι όπου βγει”...

Να παμέ για εκεί... που θα κερδίσει η ζωή!
#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
Για μια κοινωνία που ξεμπερδεύει με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με τους λίγους και το κυνήγι για τα κέρδη τους από την εκμετάλλευση των πολλών, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Για μια εξουσία και διακυβέρνηση, όπου ο λαός θα είναι πραγματικός πρωταγωνιστής των αποφάσεων, για να μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο της ανθρωπότητας, για να μπορούν τα παιδιά όλου του κόσμου να ζουν με ασφάλεια, να χαίρονται τη ζωή, να μορφώνονται ολόπλευρα και ισότιμα σε σύγχρονο σχολείο.

Ραντεβού στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Σάββατο, 22/04, 19:30, Πλατεία Φιλελλήνων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ