Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τόλης Κοΐνης: ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ

 ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ. Η Αντιπολίτευση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21 Μαΐου είχε ένα και μοναδικό όπλο στα χέρια τ...

 ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ.

Η Αντιπολίτευση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21 Μαΐου είχε ένα και μοναδικό όπλο στα χέρια της. Την πρόταση για Κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» με στόχο να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα αίτια των Τεμπών. Μια Υπηρεσιακή Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής 159 με 141. 

Δυστυχώς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρά τις μεγαλοστομίες για «ανάχωμα» στη δεξιά συμπεριφέρθηκε σαν δεκάχρονο παιδί που έχει θυμώσει γιατί οι φίλοι του γελάνε που έφαγε τούμπα στο προαύλιο. Έδωσε άρον-άρον την διερευνητική εντολή κόβοντας οποιαδήποτε κουβέντα με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. 

Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει τον Μητσοτάκη να επισπεύσει τις εκλογές και να πάει σε αυτές με τον αέρα του νικητή. Δεν στήνει κανένα «ανάχωμα». Δεν δημιουργεί νέα δεδομένα στον πολιτικό διάλογο και κινδυνεύει να συρρικνώσει και άλλο την εκλογική του απήχηση. Τι πιστεύει; Θα τον λυπηθούν γιατί είναι στενοχωρημένος;

Ταυτόχρονα υπονομεύεται πλήρως η απλή αναλογική, η οποία προϋποθέτει συγκλίσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Όταν δεν μιλάει στους άλλους «επειδή δεν τον συλλυπήθηκαν» ρίχνει νερό στον μύλο όσων θέλουν ενισχυμένη αναλογική.

Από την άλλη πλευρά η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει η ίδια. Πληροφορούμαι νέα ξεπουλήματα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Έχει πάρει ψηλά τον αμανέ. Ασυγκράτητη. Ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Μέχρι να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από την Ελλάδα.

ΥΓ Η φωτο με τον Ανδρέα για να μην ξεχνιόμαστε ποιος ηγέτης μας εμπνέει ακόμα.