Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΕΠΟ: Τα Στατιστικά του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: AEK - ΠΑΟΚ 2-0 (βίντεο)

  Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Novibet 2023. H Ένωση κατέκτησε το 16ο τρόπα...

 Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Novibet 2023. H Ένωση κατέκτησε το 16ο τρόπαιο της ιστορίας της και επέστρεψε στις κατακτήσεις μετά τη σεζόν 2015-16.

H ΑΕΚ απείλησε πρώτη στον μεγάλο τελικό με τον Χατζισαφί στο 5ο λεπτό να κάνει τη σέντρα και τον Κοτάρσκι να διώχνει σωτήρια το εξ επαφής πλασέ του Λιβάι Γκαρσία. Στο επόμενο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες των δύο ομάδων με τον Ρότα να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τάϊσον.

Στο 13ο λεπτό ήταν η σειρά του Στάνκοβιτς να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σταματώντας το δυνατό σουτ του Σάστρε. Στο 26ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Μουκουντί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από τη μεγάλη περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με το σουτ του Σάστρε στο 42ο λεπτό να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 77ο  λεπτό το σουτ του Αουγκούστο από τη μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στο 92ο λεπτό ο Τσούμπερ βρήκε στην αντεπίθεση τον Φερνάντες, ο οποίος πέρασε τον Ίνγκασον και πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή Φέλιξ Μπρίχ βρήκε τους "κιτρινόμαυρους" να πανηγυριζούν για την κατάκτηση του νταμπλ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60’ Γιόνσον), Πινέδα (60’ Σιντιμπέ), Ελίασον (82' Μάνταλος), Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Γκαρσία (60’ Άμραμπατ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (61' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86' Κετζιόρα), Ράφα Σοάρες (61’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Σβαμπ (78’ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (86' Τζίμας), Τάϊσον, Τόμας.

Novibet MVP ανακηρύχθηκε από τους δημοσιογράφους ο σκόρερ Αρόλντ Μουκουντί.

Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήστε τη στατιστική κάλυψη του τελικού αγώνα.