Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η ετήσια γιορτή του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» (εικόνες)

  Με το καθιερωμένο τυπικό και την παρουσία αρχών , των μελών και συμπολιτών μας , έγινε φέτος - μετά από τρία χρόνια πανδημίας-  με λαμπρ...

 

Με το καθιερωμένο τυπικό και την παρουσία αρχών , των μελών και συμπολιτών μας , έγινε φέτος - μετά από τρία χρόνια πανδημίας-  με λαμπρότητα η ετήσια γιορτή του Συλλόγου μας που έχει θεσμοθετηθεί από το 1895 επί τη εορτή του Αγίου Πέτρου.

Μετά τον εγκάρδιο χαιρετισμό του προέδρου μας Σωτ.Κωτσοβού πρός τους παρευρισκόμενους, ακολούθησαν οι ύμνοι από τον χορό των ιεροψαλτών του Ι.Ν.Αγ. Πέτρου, οι ευχές του εκπροσώπου του Μητροπολίτη π. Δημ. Κωστόπουλου , οι θεσμοθετημένες απ΄τον Σύλλογό μας βραβεύσεις με έπαινο και χρηματικό ποσό των αριστευσάντων μαθητών των Λυκείων της πόλης μας καθώς και οι τιμητικές διακρίσεις σε φορείς του τόπου που διακρίθηκαν στον τομέα τους.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι αποφοιτήσαντες το 2022 αριστούχοι μαθητές Παναγιώτης-Παλαιολόγος Πατούρας του Δημ., απ το 1ο Λύκειο, η Χρυσάνθη Τσαπραλή του Δημ. απ΄το 2ο Λύκειο και η Ελένη-Βικτώρια Μαραγκού του Δημ. απ΄το 3ο Λύκειο (μετα απο κλήρωση).

Τιμητική διάκριση με δίπλωμα και το μετάλλιο της 100ετηρίδας απονεμήθηκε στην τοπική ημερήσια εφημερίδα "ΑΡΓΟΛΙΔΑ" για την 30ετή έκδοσή της. Τη διάκριση παρέλαβε ο εκπρόσωπος της εφημερίδας κ.Χρ. Καλαντζής.

Στη συνέχεια τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Στείρης ο οποίος ανέλυσε εξαιρετικά το θέμα "Η σύγχρονη έρευνα για τον Αγιο Πέτρο".

Την όμορφη γιορτή μας έκλεισαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου κ.κ. Ράνια Κουτρούλη και Ανδρέας Ρεντούλης (τραγούδι & πιάνο) που απέδωσαν εντυπωσιακά τόσο την "'Ωδή στην Σύλλογο Δαναό" όσο και τον Ύμνο του Άργους "Αργος Εσύ".

Θερμές ευχαριστίες από το Δ.Σ. στην ΚΕΔΑΜ και το Δημοτικό Ωδείο για την ιδιαίτερη συμβολή τους στην γιορτή μας και στο Λύκειο Ελληνίδων της πόλης μας για την εξαιρετική παρουσία των παιδιών που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση ..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Και του χρόνου ...
                       ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ