Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

«Μήνυμα Γ. Γαβρήλου για την 28η Οκτωβρίου: Τα ΟΧΙ των λαών αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην Ιστορία»

Θέμα: «Μήνυμα Γ. Γαβρήλου για την 28 η Οκτωβρίου: Τα ΟΧΙ των λαών αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην Ιστορία» «Τα ΟΧΙ των λαών αφήν...


Θέμα: «Μήνυμα Γ. Γαβρήλου για την 28η Οκτωβρίου: Τα ΟΧΙ των λαών αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην Ιστορία»

«Τα ΟΧΙ των λαών αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην Ιστορία, γιατί οι αγώνες για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία είναι πάντα ανώτεροι, επίκαιροι και διδακτικοί, ώστε να μη βρει ποτέ ξανά εύφορο έδαφος ο φασισμός.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα μνήμης και σεβασμού σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές του έπους του 40, που όρθωσαν ανάστημα μπροστά στο τέρας του ναζισμού. Στο όνομα αυτών των αγώνων και αυτής της Ιστορίας, σήμερα έχουμε χρέος να επαγρυπνούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια απειλής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια και την ειρήνη της πατρίδας μας. Και οφείλουμε να συνεχίσουμε τη μάχη, για μια κοινωνία ελεύθερη, για ένα λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια, για ένα ισχυρό Κοινωνικό Κράτος για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Τέλος, την ώρα που το απεχθές πρόσωπο του πολέμου σκορπά νεκρούς και συντρίμμια στην Μέση Ανατολή και όσο μικρά παιδιά χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, κανείς μας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Πρέπει η διεθνής κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του ανελέητου σφυροκοπήματος των αμάχων στη Γάζα και την επανέναρξη των συνομιλιών, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση συνύπαρξης, με την άρση του αποκλεισμού της Παλαιστίνης και την αναγνώριση ενός ελεύθερου κράτους.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ναύπλιο, 28/10/23