Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

«Γ. Γαβρήλος για εργατικά δυστυχήματα σε Βάρη και Κέρκυρα: Τα ματωμένα μεροκάματα δεν μπορούν να θεωρούνται απλά μια είδηση της καθημερινότητας»

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 23/10/23   Θέμα: «Γ. Γαβρήλος για εργατικά δυστυχήματα σε Βάρη και Κέρκυρα: Τα ματωμένα μεροκάματα δεν μπορούν ν...


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23/10/23

 

Θέμα: «Γ. Γαβρήλος για εργατικά δυστυχήματα σε Βάρη και Κέρκυρα: Τα ματωμένα μεροκάματα δεν μπορούν να θεωρούνται απλά μια είδηση της καθημερινότητας. Ζητούνται απαντήσεις για τις συνθήκες»

Η σημερινή μέρα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ζοφερή: Δυο εργάτες, ένας στη Βάρη και ένας στην Κέρκυρα, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, αυξάνοντας έτσι δραματικά τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες και τους συναδέλφους των θυμάτων και ζητά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, πλήρη και εξονυχιστικό έλεγχο των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν οι δυο αυτοί εργαζόμενοι στον θάνατο.

Τα ματωμένα μεροκάματα δεν μπορούν να θεωρούνται απλά, άλλη μια είδηση της καθημερινότητας. Τα σημερινά εργατικά δυστυχήματα φέρνουν εκ νέου στην επικαιρότητα, με τραγικό τρόπο, τα ελλείμματα στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της Εργασίας. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναστρέψει τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει στην  αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και στο πάγωμα της λειτουργίας του ΣΕΠΕ.


Γιώργος Γαβρήλος 


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Τομεάρχης  Εργασίας και

Κοινωνικής Ασφάλισης 



📞 27520.24307

📞 210.3245714