Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ Όλους τους Εργαζόμενους, Άνεργους και Συνταξιούχους της Περιοχής Συναδέλφισσες και Συνάδε...



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ

Όλους τους Εργαζόμενους, Άνεργους

και Συνταξιούχους της Περιοχής

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας, ύστερα από συνεδρίαση της, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) για την TETAΡTΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, και καλεί ολους τους Εργαζόμενους, Ανέργους και Συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά.

H ακρίβεια στον Θεό! Το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθών και χαμηλοσυνταξιούχων. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Οι μισθοί μας στα Τάρταρα! Την ίδια στιγμή ο πραγματικός μέσος μισθός σημείωσε μείωση το 2022 της ταξης του 8,7% έναντι του 2021, ενώ παρα τις ονομαστικές αυξήσεις των δύο τελευταίων ετών η αγοραστική δυναμη του κατώτατου μισθού τον Οκτώβριο του 2023 ανήλθε στο ίδιο επίπεδο με την αγοραστική δύναμη του πραγματικού κατώτατου μισθού του 2015.

Τι προτείνουν τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Μείωση του ΦΠΑ για ένα χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών.

Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων, ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων.

Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

Και τι ΑΠΑΙΤΟΥΝ!

Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.

Αμεσα επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες

Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα

Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής.

Δεν πάει άλλο!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Άργος 11/4/2024 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ