Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Με επιτυχία ο πρώτος αγώνας Run Greece στο Ναύπλιο (εικόνες)

    Κάτω από το επιβλητικό Παλαμήδι και με φόντο το μαγευτικό Μπούρτζι έγινε σήμερα ο αγώνας Run Greece στο Ναύπλιο. Δρομείς από την ευρύτερ...

 

 Κάτω από το επιβλητικό Παλαμήδι και με φόντο το μαγευτικό Μπούρτζι έγινε σήμερα ο αγώνας Run Greece στο Ναύπλιο.Δρομείς από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στα 5χλμ. και 10χλμ. και να απολαύσουν την όμορφη διαδρομή στο παραλιακό κομμάτι της πόλης. Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και των πολιτών και των τουριστών, που με το πάθος και τον ενθουσιασμό τους στήριξαν την προσπάθεια μικρών και μεγάλων.Οι αγώνες Run Greece δεν είναι απλά μια αθλητική διοργάνωση για δρομείς, αλλά ένας αγώνας για όλη την οικογένεια. Και στο Ναύπλιο αυτό έγινε απόλυτα αντιληπτό. Η πόλη στην πρώτη της διοργάνωση άγγιξε το ρεκόρ συμμετοχών στον παιδικό αγώνα, με εκατοντάδες παιδιά να ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας βρήκε ανταπόκριση στα σχολεία της περιοχής, κι έτσι περίπου 800 παιδιά βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης στην πλατεία Φιλελλήνων.Οι μικροί μαθητές με χαμόγελο, ενθουσιασμό και κέφι απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Μάλιστα στο φινάλε της διοργάνωσης τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη καθώς εκπρόσωπος από κάθε Δημοτικό σχολείο της πόλης, που συμμετείχε στον αγώνα, παρέλαβε μια αγωνιστική εμφάνιση της εθνικής ομάδας με τις υπογραφές των Μίλτου Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή.Το 4ο Δημοτικό σχολείο εκτός από τη φανέλα της εθνικής, παρέλαβε και κύπελλο, καθώς ήταν το σχολείο με την μεγαλύτερη αριθμητικά αποστολή. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες έκαναν ζέσταμα με την πρωταθλήτρια των 400 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη και την πρωταθλήτρια των 800 μ. Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που είναι από το Ναύπλιο και φωτογραφήθηκαν με τον ολυμπιονίκη των 200 μ. και αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη.Στο Ναύπλιο βρέθηκε ο α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης ο β΄ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Δρόμων, Ιάκωβος Πετσούλας, η β΄ ειδική γραμματέας της Ομοσπονδίας , Βούλα Παχατουρίδου, καθώς και το μέλος του συμβουλίου, Γιάννης Μπόλας.Το Ναύπλιο είναι μια πόλη με ιστορία, με πολλές φυσικές ομορφιές, αλλά και αθλητική κουλτούρα. Σήμερα κάναμε την αρχή για να εδραιώσουμε κάτι ακόμη μεγαλύτερο στο μέλλον. Ευχαριστούμε όλους όσοι δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα“, είπε ο Κώστας Κεντέρης, ενώ από την πλευρά του ο β΄ αντιπρόεδρος, δήλωσε: “Ευχαριστούμε τον Δήμο και την Περιφέρεια για τη στήριξη που μας παρείχαν. Το Ναύπλιο είναι μια νέα πόλη στη σειρά αγώνων και είμαι σίγουρος πως έχει πολλά να δώσει στο μέλλον“.Στην πλατεία Φιλελλήνων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Ξύδη, Σταύρος Γαβρήλος και Κωνσταντίνα Καραγιάννη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Θανάσης Πανουτσόπουλος και η πρόεδρος σχολικών επιτροπών του Δήμου, Άντζη Παναγιωτακοπούλου.Ο Καραβίδας νικητής στα 10χλμ.

Ο αειθαλής Γιωργος Καραβίδας ήταν νικητής στα 10χλμ.με 34.32 και απόλαυσε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση. “Ήταν πολύ όμορφη διοργάνωση, πολύ καλά στημένη οργανωτικά. Απόλαυσα τη συμμετοχή μου σε αυτήν και περιμένω πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη”, είπε ο άλλοτε πρωταθλητής του μαραθωνίου. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε ο Παναγιώτης Αλιφέρης με 34.43 και την τρίτη ο Αθανάσιος Μακρής με 35.18.

Στις γυναίκες, νικήτρια στην απόσταση ήταν η Τσβετελίνα Πέτροβα με 44.16 και ακολούθησαν η Ιουλία Χρόνη (48.09) και η Δώρα Ψουρογιάννη (48.51).

Στα 5χλμ. των Ανδρών πρώτος ήταν ο Παναγιώτης Πανταζής (18.05) και ακολούθησαν Δημήτρης Κρεμμύδας (18.58) και Γιώργος Γκιαούρης (19.16).

Στις γυναίκες επικράτησε η Στέλλα Κωστίδου (20.06) και ακολούθησαν οι Δαγκρέ Μαρίνα (21.39) και Σοφία Γκότση (22.18).

Τον απόλυτα επιτυχημένο αγώνα διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, την Περιφέρεια, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και μεγάλο χορηγό την ERGO HELLAS.

Τα αποτελέσματα

Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος