Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ανδριανός: Για ποιον συγκεκριμένο λόγο σημειώθηκε μείωση του ποσού της συνδεδεμένης επιδότησης των πορτοκαλιών χυμοποίησης;

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...



Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη όπου υπογραμμίζει την ανάγκη ανάληψης άμεσης δράσης για την για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σημαντικής μείωσης της συνδεδεμένης για πορτοκάλια χυμοποίησης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με το πρόσφατο σχετικό ΦΕΚ, η συνδεδεμένη επιδότηση των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση προσδιορίζεται για το 2023 σε 21,84 ευρώ το στρέμμα ενώ για το 2022 ήταν 51,8 ευρώ το στρέμμα, με τους παραγωγούς να είδαν τη σημαντική αυτή μείωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς μάλιστα να έχουν προηγουμένως ενημερωθεί για τη μειωμένη αυτή καταβολή που φτάνει σχεδόν το 1/3.

Δεδομένου ότι το πορτοκάλι είναι ένα από τα βασικά προϊόντα της Αργολίδας, ενώ ταυτόχρονα οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν πληθώρα έντονων προβλημάτων όπως από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τις εκτεταμένες εισαγωγές φτηνών προϊόντων που οδήγησαν σε σημαντική μείωση των τιμών η οποία σε πολλές περιπτώσεις έφτασε ακόμη και κάτω από το κόστος παραγωγής με μεγάλη ποσότητα πορτοκαλιών να έμεινε αδιάθετη, η σημαντική αυτή μείωση συνιστά πλήγμα στη βιωσιμότητα των καλλιεργειών και ακύρωση του προγραμματισμού των παραγωγών.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:


Για ποιον συγκεκριμένο λόγο σημειώθηκε η ως άνω σημαντική μείωση του ποσού της συνδεδεμένης επιδότησης των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση και τι ενέργειες θα αναληφθούν για την κάλυψη του σημαντικού αυτού κενού για τους παραγωγούς».