Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γ. Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους αγρότες

  Μόνο ως ύβρις μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ να μειώσει την επιδότηση για την χυμοποίηση πορτοκαλιών από 518 ευρώ/εκτάριο π...

 


Μόνο ως ύβρις μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ να μειώσει την επιδότηση για την χυμοποίηση πορτοκαλιών από 518 ευρώ/εκτάριο που ήταν για το 2022, σε 218,45 ευρώ/εκτάριο (21,84 ευρώ/στρέμμα). Μετά από μεγάλη καθυστέρηση και με πολλά προβλήματα στην υλοποίηση της διαδικασίας, οι αγρότες της Αργολίδας από Μ. Δευτέρα περίμεναν την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το 2023. Σύμφωνα όμως με το πρόσφατο ΦΕΚ και βάσει τη νέα ΚΑΠ, τα ποσά διαμορφώνονται κατά πολύ μικρότερα και σε σημείο εμπαιγμού.

Μετά από τις τόσες ζημιές που έχουν δει οι αγρότες να υφίσταται η παραγωγή τους, μετά από το τεράστιο ενεργειακό κόστος που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους και μετά από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων, χωρίς πιστοποιήσεις, από τρίτες χώρες, η συνδεδεμένη που αποτελούσε την μόνη βοήθεια που θα είχαν για να σταθούν στα πόδια τους, έρχεται πολύ αργά και απόλυτα  κουτσουρεμένη.

Πόσο ακόμη τελικά μπορεί η ΝΔ να παίζει με την τύχη των αγροτών; Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι παραγωγοί της Αργολίδας ζητούν άμεση επανεξέταση του ύψους της συνδεδεμένης. Δεν πρόκειται να γίνουν για μια ακόμη φορά θύματα των συνεχόμενων φιάσκων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτής της ασυντόνιστης Κυβέρνησης.