Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

2ος Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Διασωστικών Δεξιοτήτων - Νικήτρια ομάδα η ΣΑΕΚ Άργους

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2 ος Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Διασωστικών Δεξιοτήτων για τους /τις σπουδαστές/στριες Δια...

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Διασωστικών Δεξιοτήτων για τους /τις σπουδαστές/στριες Διασώστες – πληρώματα Ασθενοφόρου Δ΄ εξαμήνου το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» και την υποστήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και διεξήχθη με τον εργαστηριακό εξοπλισμό, χορηγία του Ιδρύματος Ι. Σπ. Λάτση.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν οι ΣΑΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, η ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ Λαμίας με δυο τετραμελείς ομάδες, η ΣΑΕΚ Νίκαιας και η ΣΑΕΚ Άργους. Το γεγονός της συμμετοχής τόσο απομακρυσμένων δομών εκπαίδευσης, συγκριτικά με το Άργος, αποδεικνύει την αναγνώριση της σημασίας και της πρωτοτυπίας της δράσης αλλά ταυτόχρονα και το ζωηρό ενδιαφέρον και ουσιαστική ενασχόληση με τον προνοσοκομειακό χώρο και άλλων δομών εκπαίδευσης. Άξιοι/ες εκπαιδευτές/τριες με μεγάλη εμπειρία στην προνοσοκομειακή φροντίδα στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Πελοπόννησο εκπαιδεύουν νέες γενιές και τους προτρέπουν σε εμβάθυνση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία  είχε η αξιολογική επιτροπή, που θέσπισε τα κριτήρια και λειτούργησε ακριβοδίκαια προς όλες τις ομάδες.

Στο σημείο αυτό αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους απόφοιτους σπουδαστές της ειδικότητας αλλά και σε σπουδαστές του Α΄ κύκλου σπουδών, οι οποίοι διαρκώς υποστηρίζουν τις δράσεις και επανεκπαιδεύονται.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο διαγωνισμός διαρθρώθηκε σε μια εισαγωγική φάση απαντήσεων σε τεστ κλειστού τύπου ερωτήσεων, στη φάση διαχείρισης ενός παθολογικού περιστατικού, στην επόμενη φάση διαχείρισης ενός τραυματολογικού περιστατικού, ενώ στον τελικό οι δυο φιναλίστ διαγωνίστηκαν στη διαχείριση μαζικού υγειονομικού συμβάντος.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ΣΑΕΚ Άργους υπό τον αγωνιστικό τίτλο Hippo & Crates με τη δευτεραθλήτρια ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ Λαμίας και τον διακριτικό τίτλο Lamia Rescue Team να είναι πολύ καλή και να συλλέγει πολύτιμες εμπειρίες.

Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα έχει μεγάλη συμβολική και ηθική αξία γιατί παραπέμπει ξανά στη διαρκή εκπαίδευση: Η νικήτρια ομάδα θα παρακολουθήσει δωρεάν το σεμινάριο Advanced Life Support (ALS) στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ενώ από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης χαιρέτησε ο κ. Δαμάλας Σωτήρης, αντιδήμαρχος Δήμου Άργους – Μυκηνών σε θέματα νεολαίας, αθλητισμού και εθελοντισμού και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Βαρδάκας.

Η διοργάνωση δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή και υποδιευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Άργους κ. κ. Καχριμάνη Αναστάσιου και Τσαγγούρη Εμμανουήλ και του τομεάρχη Μηχανολογίας κ. Αθανασάκου, στους χώρους ευθύνης του οποίου διεξήχθη ένα σημαντικό κομμάτι των ασκήσεων.

Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές, τους συμμετέχοντες και σε όσες/όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση.

Εκ της διεύθυνσης της ΣΑΕΚ Άργους