Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συμμετοχή του Γεωργίου Φαράντου στις προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πελοπόννησο

  Συμμετοχή μου στις προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σε μια περίοδο κατά την οποία οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές απειλο...

 


Συμμετοχή μου στις προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε μια περίοδο κατά την οποία οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές απειλούν τα Κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα,

Η εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών αποτελεί σημείο που θα καθορίσει την πορεία της Ευρώπης προς τις Δημοκρατικές αξίες.

Οι προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα αποτελέσουν ένα πολιτικό γεγονός μεγάλης αξίας ως προς την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας στις διαδικασίες και στη χάραξη πολιτικής.

Ειναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, η ανακοίνωση του ονόματος μου για συμμετοχή στις Προκριματικές εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με τους συνυποψηφίους, τα μέλη και τους φίλους θα ακολουθήσουμε το δρόμο της συζήτησης, της συντροφικότητας και της προσήλωσης στον αγώνα για τις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες.

Το οφείλουμε στους πολίτες και στην κοινωνία.

Αγώνας για τη Δίκαιη Κοινωνία.

Το Διεθνές Πολιτικό περιβάλλον και οι Ευρωεκλογές

Ο μεταβαλλόμενος κόσμος, οι  γεωπολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις, η κλιματική κρίση και η αδιαφορία των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων για την εφαρμογή ενός σχεδίου δίκαιης περιβαλλοντικής μετάβασης αποτελούν χαρακτηριστικά της εποχής μας.

Η υποκατάσταση της διπλωματίας (στην Ουκρανία και στη Γάζα), η έκρηξη των στρατιωτικών δαπανών των χωρών του ΝΑΤΟ και η απουσία στιβαρής Κοινής Εξωτερικής Πολιτική και Πολιτικής Ασφάλειας δημιουργούν νέα προβλήματα στις χώρες της Ευρώπης.

Οι δημόσιες και κοινωνικές πολιτικές (υγεία, παιδεία, πολιτισμός), εμπορευματοποιούνται ραγδαία. Οι εργαζόμενοι της Generation Z, διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Νέες τεχνολογικές προκλήσεις,  αλλάζουν δραστικά τα δεδομένα τόσο σε επίπεδο διεθνών σχέσεων (γεωοικονομικών, γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών) όσο και στο επίπεδο των κοινωνιών.

Τα Αριστερά κόμματα της Ευρώπης υιοθετούν ένα νέο όραμα που εμπνέει όλο και περισσότερους Ευρωπαίους και τους ενώνει να συμμετάσχουν σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να αντισταθούν στην επιβολή ενός καπιταλιστικού μονόδρομου που είναι μια προσπάθεια να παγιδευτεί η ανθρωπότητα σε μια νέα κοινωνική και πολιτιστική οπισθοδρόμηση.

Στα πλαίσια αυτά, οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι ένα ορόσημο για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τους πολίτες που επιθυμούν προαγωγή των κοινωνικών και δημοκρατικών αξιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες που την αποτελούν.

Το πολιτικό περιβάλλον της χώρας μας και οι Ευρωεκλογές

Στην αγροτιά, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που προτάσσουν το συμφέρον των ολίγων εναντίον του συμφέροντος των πολλών.

Ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα υπαρξιακό ζήτημα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση παριστάνει ότι ακούει τον αγροτικό κόσμο, αλλά χωρίς να ενδιαφέρεται να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχει περιέλθει.

Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται αντιμέτωπο με την ακρίβεια. Όμως,  κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τον πληθωρισμό της απληστίας να εξαϋλώνει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η υγεία ιδιωτικοποιείται για την αύξηση του κέρδους των ιδιωτικών συμφερόντων. Το Δημόσιο σύστημα υγείας απαξιώνονται και τα νοσοκομεία λειτουργούν κάτω από το όριο. Την ίδια, ώρα οι ιδιώτες κερδοφορούν και οι πολίτες δεν μπορούν να εξεταστούν με παραπεμπτικά.

Στο πεδίο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η κυβέρνηση υλοποιεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική υπερ των συμφερόντων, βαφτίζοντας ως “μεταρρύθμιση” την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από το καλοκαίρι του 2019, αποδυναμώθηκαν τα  ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, μένοντας υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα.

Δημιουργήθηκε πελατεία για τα πάσης φύσης ιδιωτικά κολέγια, με τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, και την κατάργηση και τη συγχώνευση τμημάτων και σχολών.

Η κοινωνία βγαίνει ξανά στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας ότι δεν βρίσκεται σε παραίτηση, αλλά ότι έχει παλμό, αντιδρά, οργανώνεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Στη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών, που θα επηρεάσει τις Εθνικές πολιτικές στις χώρες και μεταξύ αυτών και στη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να συμβάλει ως μια γέφυρα συνεργασίας και συμπόρευσης των αριστερών, σοσιαλιστικών και πράσινων δυνάμεων.

Γιατί το μέλλον των χωρών της Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι, ούτε η λιτότητα, ούτε η ακροδεξιά βαρβαρότητα, αλλά μια Δημοκρατική, Κοινωνική και Οικολογική Ευρώπη.

Οι Περιφέρειες της χώρας και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Περιφέρειες της Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως καθοριστικοί παράγοντες για Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και μπορούν να διασφαλίσουν το μέλλον των νέων και των κοινωνιών μας.

Όπως παρατήρησε η Ρένα Δούρου στη συζήτηση για τις εμπειρίες και τα διδάγματα των περιφερειών στη δράση τους για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, η αποστολή των Περιφερειών για την υλοποίηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, είναι κρίσιμης σημασίας.

Ο ρόλος των Περιφερειών για την ενεργειακή Δημοκρατία περνάει μέσα από την πράσινη μετάβαση. Αυτή είναι μια δύσκολη αποστολή, η οποία επιβαρύνεται από τις ιδιαιτερότητες του σημερινού πολιτικού περιβάλλοντος.

Οι Περιφέρειες μπορούν και οφείλουν να δράσουν καθοριστικά στη βάση των της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και εκείνων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΗΕ για πρόσβαση σε προσιτή και καθαρή ενέργεια.

Αναρωτιόμαστε ποια είναι η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτήν την υπόθεση;

Αναρωτιόμαστε εάν οι διαρκείς διοικήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου την έχουν οδηγήσει σε μια αναπτυξιακή πορεία που διασφαλίζει το μέλλον των νέων ανθρώπων και τους βαστάει στον τόπο τους.

Στις πόλεις και τα χωριά της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, της Αργολίδας, της  Λακωνίας και της Κορινθίας.

Οι απόψεις της Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» πολεμήθηκαν από τα συμφέροντα που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια.

Ο αγώνας του Μανώλη Μάκαρη, του Γιάννη Σιάτου και του Παναγιώτη Μερμίγκη, των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της Παράταξης, για τις ΑΠΕ της Νέδας και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, καθώς και για την εφαρμογή δημοκρατικών και προοδευτικών Περιφερειακών πολιτικών, συναντά την αντίδραση πλειοψηφουσών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναμένουμε ότι οι αγώνες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τους εκλεγμένους εκπροσώπους αλλά και από τα μέλη της παράταξης, θα αποδώσουν και θα της αποδώσουν τη θέση που αξίζει στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Η σημασία των προκριματικών εκλογών για το Ευρωψηφοδέλτιο

Μαζί χτίζουμε ένα ισχυρό μέλλον.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μέλος ή φίλος του κόμματος συναποφασίζει για ένα εθνικό ψηφοδέλτιο. Πάρε το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνδιαμόρφωσε τους υποψηφίους του κόμματός μας στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Γιατί εσύ αποφασίζεις για τη στελέχωση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η σημασία των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την συνδιαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, αποδεικνύεται και από το κάλεσμα του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συναποφασίσουν και να συνδιαμορφώσουν τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο της πρωτόγνωρης διαδικασίας για την ανάδειξη των ονομάτων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω προκριματικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε τις λίστες με τα πρόσωπα θα βρεθούν σε αυτές.

Η ανακοίνωση του ονόματος μου για το προκριματικό Ευρωψηφοδέλτιο, μου δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτήν την πολιτική διαδικασία εκ μέρους της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου και να συμβάλω στην επιτυχία της για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τρίπολη, 04-04-2024

 

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Υποψήφιος για το προκριματικό ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διδάκτωρ, Μεταδιδάκτωρ και τ. Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Μαινάλου 50 Τρίπολη, 6980023616