Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μυκήνες: Σύσκεψη με θέμα τις Ζώνες Προστασίας του Μνημείου (εικόνες)

  Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παλαιό Δημαρχείο των Μυκηνών παρουσία φορέων και των μελών του Κ.Α.Σ. (Κεντρικού Αρχαιολογικο...

 

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παλαιό Δημαρχείο των Μυκηνών παρουσία φορέων και των μελών του Κ.Α.Σ. (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) με θέμα τις Ζώνες Προστασίας του Μνημείου.
Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, προσκεκλημένος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε:
«Ως κοινωνία έχουμε την ύψιστη υποχρέωση να προστατέψουμε το μνημείο των Μυκηνών. Είναι φάρος πολιτισμού και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που βρίσκεται εντός των διοικητικών μας ορίων. Όμως, ως Δήμος Άργους – Μυκηνών έχουμε και την υποχρέωση να προασπίσουμε τα δικαιώματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής όπου σε μια εναρμόνιση με το περιβάλλον και σεβόμενοι την ιστορικότητα του σημείου, να αναγεννήσουμε την κοινότητα των Μυκηνών μέσα από ήπιες αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικές παρεμβάσεις. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής.
Τις επόμενες μέρες μάλιστα, θα καταθέσουμε σχετικό υπόμνημα προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού με τις θέσεις και τις απόψεις μας πάνω στο ζήτημα και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία και σε αυτό το θέμα.»
Το παρών στην σύσκεψη έδωσαν οι Βουλευτές του νομού, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αντιδήμαρχος εντεταλμένος για το Δήμο Μυκηναίων Παναγιώτης Καμπόσος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Μυκηνών Ραφαήλ Κοσμάς και άλλοι.