Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δήμος Ερμιονίδας: Ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης του παλαιού πάρκου της Πυροσβεστικής στο Κρανίδι (εικόνες)

  Ολοκληρώθηκε η ολική ανάπλαση του πάρκου της παλαιάς Πυροσβεστικής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας. Στο σημείο υλοπ...

 

Ολοκληρώθηκε η ολική ανάπλαση του πάρκου της παλαιάς Πυροσβεστικής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Στο σημείο υλοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν εργασίες ενίσχυσης του ήδη υπάρχοντος πρασίνου, αναβάθμιση των υποδομών του πάρκου, αλλά και τη δημιουργία μια νέας σύγχρονης και ασφαλούς παιδικής χαράς.

Ειδικότερα, στο πάρκο τοποθετήθηκαν ξύλινες περιφράξεις, φυτεύτηκαν νέα καλλωπιστικά φυτά, ο φωτισμός ενισχύθηκε με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε νέος σύγχρονος αστικός εξοπλισμός, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής για την άθληση των πολιτών, τραπεζοπάγκοι, παγκάκια, ένα ενεργειακό παγκάκι με ηλιακό πάνελ, ένα παγκάκι με σκέπαστρο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί κωδικοί QR που παραπέμπουν στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας (www.visitermionida.gr), ένα κιόσκι, ένας τραπεζοπάγκος με σκάκι και ένα τραπέζι Πινγκ – Πονγκ.

Στον χώρο τοποθετήθηκαν όργανα παιδικής χαράς, διεθνών ευρωπαϊκών προτύπων (ξύλινες κούνιες για νήπια και παιδιά, χωροδικτύωμα, παιδικά παιχνίδια) και αντικραδασμικό δάπεδο.

Ο χώρος πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας ως προς τα υλικά, την προσβασιμότητα και την χρηστικότητα για άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ).

Το έργο εντάσσεται στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021 – 2022 του  «Πράσινου Ταμείου» και η χρηματοδότησή του ανήλθε στο ποσό των 170.984€.

Το νέο Πάρκο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους κατοίκους και τα παιδιά του Κρανιδίου και όλης της Ερμιονίδας.

Διεκδικούμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα με γνώμονα τη βελτίωση των υποδομών και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Γραφείο Δημάρχου