Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ σταθερά προσανατολισμένοι στον αγώνα για την οικοδόμηση της παγκόσμιας ειρήνης, καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση...



Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ σταθερά προσανατολισμένοι στον αγώνα για την οικοδόμηση της παγκόσμιας ειρήνης, καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Καταδικάζουμε, επίσης απερίφραστα, και την αιτία της ενέργειας του Ιράν, την επίθεση του Ισραήλ την 1η Απριλίου στην Ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, η οποία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αποτελεί ιρανικό έδαφος, με απολογισμό 16 νεκρούς.

Παρότι, όπως φαίνεται, η Ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ ήταν για "εσωτερική κατανάλωση", φοβόμαστε ότι θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή, με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια και, βεβαίως, και στην παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο παλαιστινιακός λαός, που βιώνει την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και στη Δυτική Όχθη, δεν έχει τίποτα να ωφεληθεί από μια κλιμάκωση του πολέμου.

Η παγκόσμια κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση -η οποία επιτέλους, πρέπει να ανεξαρτητοποιήσει την εξωτερική της πολιτική από τις υπαγορεύσεις των ΗΠΑ- οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την άμεση ειρήνευση στην περιοχή, αλλά και στην εξάλειψη των παραγόντων που οδηγούν στη δημιουργία περιφερειακών κρίσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνέβαλε η επίλυση του Παλαιστινιακού στα πλαίσια των αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και η έμπρακτη καταδίκη και παρέμβαση για την παύση των γενοκτονικών πρακτικών του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.

Ειδάλλως, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να οδηγηθούμε σε κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένου ότι το Ισραήλ όχι μόνο διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά έχει και τη βούληση να τα χρησιμοποιήσει, ειδικά, εάν η ακροδεξιά ηγεσία του θεωρήσει ότι απειλείται η παραμονή της στην εξουσία.