Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γ. Γαβρήλος: Το Νοσοκομείο Αργολίδας καταρρέει, στα χέρια μιας Κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μόνο να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ

  Στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαβρήλο...

 



Στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας και Τομεάρχης Εργασίας. Αφού στηλίτευσε τις πολιτικές της Κυβέρνησης για το ΕΣΥ, που, όπως είπε, οδηγούν ολοταχώς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε πλήρη απορρύθμιση και ιδιωτικοποίηση, τόνισε τα ιδιαίτερα προβλήματα του Νοσοκομείου Αργολίδας και τις τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται σε σημαντικές ιατρικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών και των οικογενειών τους.

  https://www.youtube.com/watch?v=yPbvoriYqk4

Το ΕΣΥ είναι ο μεγάλος ασθενής

«Η Κυβέρνηση διεκδικεί Όσκαρ σκηνοθεσίας, σε όλα τα νομοσχέδια που φέρνει. Βαρύγδουποι τίτλοι και μηδέν περιεχόμενο. Σήμερα, μέσα σε 8 μήνες, έρχεται το 4ο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο για ένα ισχυρό ΕΣΥ, και όμως τα προβλήματα του Συστήματος όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά μεγαλώνουν.

Πως μιλάμε για δωρεάν περίθαλψη, όταν αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πολίτης πληρώνει τα περισσότερα χρήματα όσον αφορά τη συνολική δαπάνη για την ιδιωτική υγεία, σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους; Έχει φτάσει η άμεση ιδιωτική δαπάνη στην Ελλάδα στο 33%, όταν ο ενωσιακός μέσος όρος είναι γύρω στο 15%. Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία.

Σε ποιο Δημόσιο Σύστημα αναφέρεται η Κυβέρνηση, όταν δεν επαρκούν οι γιατροί για τα πρωινά χειρουργεία ή υπάρχουν καταγγελίες ότι παραβιάζονται οι λίστες, και αντί να λύσετε το πρόβλημα, θεσπίζετε τα απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή; Η λύση είναι απογευματινά χειρουργεία, με κατάκοπους γιατρούς και πάλι οι ασθενείς να επωμίζονται το κόστος, λες και δεν έχουν πληρώσει ασφάλιστρα όλα τα χρόνια του εργασιακού τους βίου;

Κάθε χρόνο οι δαπάνες του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ, είναι όλο και μικρότερες. Που είναι τα κονδύλια που η Υγεία χρειάζεται; Πού είναι οι προσλήψεις που το ΕΣΥ χρειάζεται; Πως θα σταθεί όρθιο το Σύστημα όταν έχουμε εγκαταλειμμένα κέντρα Υγείας, σημαντικές ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και ακόμη η Κυβέρνηση δεν μας έχει πει το σχεδιασμό της για τις ΤΟΜΥ;»

Ένα Νομοσχέδιο που προχωρά ακόμη περισσότερο την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

«Με το νέο Νομοσχέδιο ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πολιτική της Κυβέρνησης να μπορούν οι ιδιώτες να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, με το αζημίωτο βέβαια. Μέχρι σήμερα γινόταν με μπλοκάκι, τώρα φέρνει και άλλους τρόπους. Είναι ολοφάνερο πια αυτό που καταγγέλλαμε από την πρώτη στιγμή, πως πρόθεση της ΝΔ είναι να παραδώσει σιγά- σιγά τις δημόσιες υποδομές του ΕΣΥ, στους ιδιώτες.

Την ώρα που έχετε πετάξει εκτός των υπηρεσιών υγείας, πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, λόγω χρεών, με αυτό το Νομοσχέδιο αυξάνετε τις δαπάνες για τα φάρμακα, για τον εμβολιασμό κατά του Covid και για τα παραπεμπτικά των εξετάσεων. Σε μια κοινωνία, δηλαδή, η οποία ήδη ταλαιπωρείται από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που όχι μόνο δεν θελήσατε να ελέγξετε, αλλά με την δική σας ανοχή γιγαντώθηκαν τα καρτέλ, εις της λέτε πως πρέπει να πληρώσει περισσότερα από την τσέπη της, όταν αυτή έχει ανάγκη από ένα Κράτος που να προσφέρει δωρεάν και δημόσια υγεία.

Αυτό δεν είναι μια πολιτική που στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλάξτε πολιτικές κύριε Υπουργέ, χρηματοδοτήστε το δημόσιο σύστημα υγείας, κάντε προσλήψεις, δώστε κίνητρα στα νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο μας, στους γιατρούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό να επιστρέψουν. Αυτό θα ήταν μια πολιτική στήριξης και του συστήματος, αλλά και της κοινωνίας και αφήστε όλα τα άλλα, που το μόνο που κάνουν είναι να ιδιωτικοποιηθούν περαιτέρω το σύστημα υγείας μας, επιβαρύνοντας τους ασφαλισμένους».

Το ΕΣΥ στην Αργολίδα καταρρέει

«Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν ακτινολόγοι, με αποτέλεσμα το Υπουργείο να έχει κάνει σύμβαση με ένα διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, που όπως όλοι όμως καταλαβαίνουν μόνο ορισμένες διαγνώσεις μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, την ίδια ώρα που ο υπόλοιπος πληθυσμός τρέχει, είτε στην Τρίπολη είτε στην Κόρινθο, και χρειάζεται ακόμη και για μια απλή εξέταση, διακομιδή. Μεγάλο πρόβλημα έχουμε και με την έλλειψη παιδιάτρων, με αποτέλεσμα τα παιδιά να φεύγουν, ακόμη και για απλές οδηγίες, στην Αθήνα, με ό,τι ταλαιπωρία και κόστος αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες».