Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Career Path Youth στις 23 Απριλίου στον Δήμο Άργους-Μυκηνών

  Career Path Youth στις 23 Απριλίου στον Δήμο Άργους-Μυκηνών Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές γυμνασίου και λυκ...

 


Career Path Youth στις 23 Απριλίου στον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρες 10:15-13:15 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» (Αγίου Κωνσταντίνου 29, Άργος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Το Career Path Youth αποτελεί μία διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών γυμνασίου, των γενικών και επαγγελματικών λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth στις 23 Απριλίου στο Άργος, οι επισκέπτες και οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:


Από τις 10:15 έως τις 12:15 ο κύριος Γιώργος Γατούδης, σύμβουλος εκπαίδευσης και καριέρας και επιστημονικός υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων LABORA, θα ενημερώσει το κοινό για όλες τις νέες αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας και στις επιστήμες ώστε οι μαθητές να μπορούν να επιλέξουν με σωστό τρόπο τις σπουδές τους. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που προσφέρει το σύστημα του λυκείου (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) αλλά και οι ευκαιρίες για σπουδές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα γίνει λόγος για το νέο λύκειο και τις εναλλακτικές επιλογές, για την αγορά εργασίας και τα νέα δεδομένα στα επαγγέλματα με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας, τις εξειδικεύσεις και τα επαγγέλματα της νέας εποχής (σε συσχέτιση με σχολές του μηχανογραφικού δελτίου) αλλά και το πώς μπορούν οι μαθητές να επιλέξουν τις σπουδές τους με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους.

Από τις 12:30 έως τις 13:15 θα ακολουθήσει η θεματική της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυρία Μαρία Λεμπέση, MSc Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, Διεπιστημονικό Κέντρο Ειδικής Αγωγής «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» θα μιλήσει για το πώς το άγχος των εξετάσεων αντικατοπτρίζει τις φυσιολογικές, γνωστικές και συναισθηματικές αντιδράσεις που προκαλούνται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και σχετίζονται με φόβο αποτυχίας και αρνητικής αξιολόγησης. Επίσης, θα ενημερώσει για τις τεχνικές με τις οποίες θα μπορούσαν οι μαθητές να το διαχειριστούν και η ομιλία της θα καλύψει θεματικές αναφορικά με τη σημασία της σωστής αξιοποίησης του χρόνου και βασικές αρχές διαχείρισής του καθώς και πρακτικές στρατηγικές καλού προγραμματισμού, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης μελέτης.

Στο site careerpathyouth.gr οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.