Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

16 Αυγούστου 2005 σβήνει η σπουδαία φωνή της Βίκυς Μοσχολιού - 16 χρόνια χωρίς τη μεγάλη ερμηνεύτρια

  Η Βίκυ Μοσχολιού έφυγε από κοντά μας στις 16 Αυγούστου 2005 χτυπημένη από τον καρκίνο. Το μέταλλο της φωνής της, ο ιδιαίτερος τρόπος άρθρω...

 


Η Βίκυ Μοσχολιού έφυγε από κοντά μας στις 16 Αυγούστου 2005 χτυπημένη από τον καρκίνο.

Το μέταλλο της φωνής της, ο ιδιαίτερος τρόπος άρθρωσης και η δωρικότητα της ερμηνείας της έχουν συνδεθεί με μερικά από τα κορυφαία έργα της έντεχνης ελληνικής μουσικής, κυρίως διά χειρός Σταύρου Ξαρχάκου.

Όμως, η καριέρα της Βίκυς Μοσχολιού όπως την γνωρίσαμε ξεκίνησε από ένα τυχαίο γεγονός.

Η Finos Film και ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος αναζητούσαν μια τραγουδίστρια για την ταινία «Λόλα» (1964), η οποία ερμήνευε το περίφημο «Χάθηκε το Φεγγάρι» του Σταύρου Ξαρχάκου καθισμένη στο παράθυρό της, πάνω από ένα καμπαρέ στη Τρούμπα.

Η ώρα να γυριστεί η σκηνή είχε φτάσει όμως μια σειρά από αναποδιές δεν είχε επιστρέψει στους συντελεστές της ταινία να βρουν την τραγουδίστρια που χρειάζονταν.

Μέχρι που ένα βράδυ στην ταβέρνα Η Τριάνα του Χειλά μια νεαρή τραγουδίστρια που έκανε τα πρώτα της βήματα τράβηξε την προσοχή τους. Ήταν η Βίκυ Μοσχολιού, η οποία, την επόμενη κι όλα ημέρα, έκανε το πρώτο της γύρισμα.

Δεκαέξι χρόνια από την ημέρα του θανάτου της στις 16 Αυγούστου 2005, η Finos Film θυμάται την αγαπημένη τραγουδίστρια με ένα βίντεο από τη «Λόλα», από τη σκηνή που αποτέλεσε την αφετηρία για την μετέπειτα συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο και όλες τις μεγάλες επιτυχίες της.


Πηγή: ieidiseis.gr