Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΠΑΤ, αγνοώντας(;) την απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις το...
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΠΑΤ, αγνοώντας(;) την απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις τον Αύγουστο, αποφάσισε σε συνεργασία με το Σύλλογο "Ο Παλαμήδης", να προχωρήσουν στη διοργάνωση της «ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» απλά λιγοστεύοντας τις δράσεις που μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Η εισήγηση και το σκεπτικό της Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ κυρίας Μαρίας Ράλλη-Πιτσάκη, που έγιναν ομόφωνα αποδεκτά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι τα εξής, όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια:
"Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», και την Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνουν εκδηλώσεις – δράσεις ενός θεσμού που κατά το παρελθόν κυριαρχούσε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, όμως λόγω της πανδημίας φέτος έχουν περιοριστεί. Οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» σχετίζονται με την τιμή που η πόλη απονέμει στο υγρό στοιχείο και στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τη θάλασσα και φέτος είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από Ελληνική Επανάσταση.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι η έκθεση έργων ζωγραφικής 40 περίπου ζωγράφων και καλλιτεχνών με την έναρξη της ‘’ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 21’’στις 21 Αυγούστου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης με την ‘’βαρκαρόλα’’. Η έκθεση ζωγραφικής θα λάβει χώρα στην πλατεία τριών Ναυάρχων και στην οδό Αμαλίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 22 Αυγούστου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στις 20.00.
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της συμμετοχής του Ν.Π. ανέρχεται στο ποσό των 11.729,80€ και θα καλυφθεί από τον ΚΑ 15-6471.011 με τίτλο: «Δαπάνες εκδήλωσης Ναυπλιάδας » του προϋπολογισμού του Ν.Π.
....................................
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση της κ. Προέδρου και τα αναφερόμενα σε αυτήν,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 80
Α) Κάνει αποδεκτή την εισήγηση της Προέδρου.
Β) Εγκρίνει την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων – δράσεων της ‘’ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ’’ του Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» με το Ν.Π. που θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου 2021.
Γ) Εξειδικεύει τις πιστώσεις του συνολικού ποσού 11.729,80€ που θα καλυφθούν από ΚΑ 15-6471.011 με τίτλο: «Δαπάνες εκδήλωσης Ναυπλιάδας » του προϋπολογισμού του Ν.Π."