Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πέθανε ο διακεκριμένος αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην ανάδειξη της Αρχαίας Νεμέας

 Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τετάρτη 11 Αυγούστου, ο αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ,  γεννημένος στην Ιντιάνα των ΗΠΑ το 1942, με ελβετο-γερμανική...


 Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τετάρτη 11 Αυγούστου, ο αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ,  γεννημένος στην Ιντιάνα των ΗΠΑ το 1942, με ελβετο-γερμανική καταγωγή. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ελλάδα, από το 1967. Πραγματοποίησε ανασκαφές στην Ολυμπία, στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών και στη Νεμέα από το 1973.

Είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τιμήθηκε ως Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και από το 2005 με προεδρικό διάταγμα πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος.

Διετέλεσε Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (1982-1987). Με εξαίρεση τα χρόνια αυτά, παρέμεινε καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Οι πολλές του δημοσιεύσεις αφορούν κατά κύριο λόγο την ανασκαφή του στη Νεμέα αλλά και διάφορες όψεις των αθλητικών αγώνων στην αρχαία Ελλάδα.