Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Παράσταση κουκλοθέατρου «Η Δίκη» από την ομάδα κουκλοθέατρου Celesta το Σάββατο 7 Αυγούστου στον Αχλαδόκαμπο

Παράσταση κουκλοθέατρου «Η Δίκη»  από την ομάδα κουκλοθέατρου Celesta  Περίληψη: Εκδίκαση της υπόθεσης «κακός λύκος». Ο  κρατούμενος κατηγορ...


Παράσταση κουκλοθέατρου «Η Δίκη»  από την ομάδα κουκλοθέατρου Celesta 

Περίληψη: Εκδίκαση της υπόθεσης «κακός λύκος». Ο  κρατούμενος κατηγορείται: α) για παραβίαση  ιδιωτικού ασύλου, β) για πρόκληση σωματικών βλαβών  και γ) για βάναυση επίθεση. Για πρώτη φορά, οι  ένορκοι (κοινό) του δικαστηρίου έχουν την ευκαιρία να  ακούσουν την γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας  από τον ίδιο το Λύκο, στα πλαίσια της απολογίας του.  

Ποια θα είναι τελικά η ετυμηγορία; Αθώος ή ένοχος; 

Κεντρική θεματική  

Δικαιοσύνη, πλουραλισμός  

Επιμέρους Θεματικές  

Καλλιέργεια κριτικής σκέψης και ενεργητικής ακρόασης 

Ηλικίες: 4 ετών και άνω 

Διάρκεια: 60 λεπτά 

**Η παράσταση παίζεται τα τελευταία χρόνια στο Μεταπτυχιακό  

Πρόγραμμα Σπουδών ΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε. του Πανεπιστημίου  

Πελοποννήσου ως υποδειγματική παράσταση στο πλαίσιο  μαθημάτων, ενώ έχει παιχτεί σε σχολεία της Αργολίδας, σε κλειστούς  και ανοιχτούς χώρους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αργολική  

Πρόταση, τα ΚΙΑΝΑ, το Φεστιβάλ Δρόμοι Πολιτισμού, το Παιδικό  

Φεστιβάλ της Τήνου «Βεγγέρα» και τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.  

Trailer:  

https://www.youtube.com/watch?v=ey2VOzWVK4w&feature=youtu.be 

Η ομάδα Celesta (Τσελέστα) ιδρύθηκε στο Ναύπλιο 2014. Οι δράσεις της  περιλαμβάνουν κουκλοθεατρικές παραστάσεις, στις οποίες το κοινό συμμετέχει με  τρόπο βιωματικό, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην ιστορία. Όλες οι παραστάσεις  απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και σε ενήλικες. Τα μέλη  της ομάδας είναι μέλη του Συλλόγου Πολιτιστική Αργολική Πρόταση, όπου διεξάγουν  καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Η ομάδα κουκλοθέατρου Celesta αποτελείται από τους: 

Μάρα Καλαντζή. Είναι απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών, τμήμα Θεατρικών σπουδών, (Παν/μιο Πελ/σου) και  πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Παν/μιο Πατρών).  

Αναστασία Κόρδαρη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικίας  (Παν/μιο Πατρών) με μεταπτυχιακό Arts & Education (Birmingham City University) και υποψήφια διδάκτωρ του ΤΕΑΠΗ,  ΕΚΠΑ με θέμα το κουκλοθέατρο. 

Σταυριανή Καλαντζή. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου και πτυχιούχος Βιολογίας με μεταπτυχιακό στην Οικολογία (Παν/μιο Πατρών).  

Βασίλης Καλαγκιάς. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών  και πτυχιούχος μαθηματικός (παν/μιο Πατρών).