Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

128 «κόκκινα» και «κίτρινα» κτίρια στο Δήμο Παλλήνης από τη φωτιά της Τετάρτης

Ό,τι απέμεινε από το σπίτι του παλιού ηθοποιού Τάκη Παναγόπουλου στον οικισμό της Νέας Παλλήνης. Ο καλλιτέχνης μεταξύ των άλλων έχασε από τη...

Ό,τι απέμεινε από το σπίτι του παλιού ηθοποιού Τάκη Παναγόπουλου στον οικισμό της Νέας Παλλήνης. Ο καλλιτέχνης μεταξύ των άλλων έχασε από τη φωτιά ένα ανεκτίμητης αξίας αρχείο που επί χρόνια συγκέντρωνε με αναφορά στο ελληνικό θέατρο και στο μαυρόασπρο σινεμά.

Οι αυτοψίες στις καμένες περιοχές του Δήμου Παλλήνης από κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανέδειξαν μέχρι στιγμής αποτελέσματα που ακυρώνουν την όποια, ένθεν-κακείθεν  προσπάθεια, αποσιώπησης της τραγικής κατάστασης στην οποία ζουν από την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, εκατοντάδες οικογένειες.  

Τι έδειξαν οι αυτοψί ες

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στη Νέα Παλλήνη καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά
  • Ένας Ιερός Ναός -του Αγίου Γεωργίου Νέας Παλλήνης- κάηκε ολοσχερώς
  • 71 κτίρια κρίθηκαν κόκκινα, ακατάλληλα προς χρήση. (κατοικίες, επιχειρήσεις, αποθηκευτικοί χώροι)
  • 56 κτίρια, κρίθηκαν κίτρινα (είναι προσωρινά ακατάλληλα, χρήζουν άμεσης επισκευής
  • 43 κτίρια κρίθηκαν πράσινα (χρήζουν επιδιόρθωσης)
Κατοικία στον οικισμό της Μάρζας Παλλήνης

Οι «χαμηλοί τόνοι» που χαρακτηρίζουν τις δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου όποτε αναφέρεται στην τραγωδία της Τετάρτης, δεν υπηρετούν την αλήθεια και κυρίως, δεν αμβλύνουν τις μεγάλες ευθύνες του για τις κραυγαλέες ελλείψεις και ολιγωρίες που επέδειξε η δημοτική του αρχή,  σε επίπεδο πρόληψης και καλής προετοιμασίας της πόλης.

https://neologosattikis.gr/