Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Χαράλαμπος Αντωνιάδης: Η καρατόμηση των ευκάλυπτων στις αγροτικές φυλακές

 Η καρατόμηση των ευκάλυπτων  στις αγροτικές φυλακές. Γράφτηκαν πολλά στο Facebook για την καρατόμηση των ευκάλυπτων στο δρόμο που συνδέει τ...

 Η καρατόμηση των ευκάλυπτων  στις αγροτικές φυλακές.

Γράφτηκαν πολλά στο Facebook για την καρατόμηση των ευκάλυπτων στο δρόμο που συνδέει την παραλιακή ζώνη Ναυπλίου Ν. Κίου με τις αγροτικές φυλακές.  

Τα περισσότερα σχόλια επικριτικά.  Υπήρχαν και απόψεις με πολύ ειρωνικό τόνο που συμφωνούσαν με την κοπή.  «Θα πετάξουν μην ανησυχούν οι ευαίσθητοι.» 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Συνολικά κόπηκαν 60 ΕΞΗΝΤΑ ευκάλυπτοι. Τους έκοψε ο Δημος Ναυπλιέων. (μάλιστα η κοπή ήταν επιλεκτική κοντά στο οικισμό των τσιγγάνων δεν κόπηκαν ευκάλυπτοι)  

Η δικαιολογία μήπως πέσει καμιά κλάρα και σκοτώσει κάποιον περαστικό. 

Τι ξέχασαν.  

Η περιοχή είναι εντός των Ζωνών Προστασίας ΖΟΕ. Οι ΖΟΕ γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Στα κλαριά των εξήντα δένδρων  στέκονταν χιλιάδες πουλιά της περιοχής. 

Το Δασαρχείο λέει δεν είναι δάσος δεν είναι δική μας δουλειά η αδειοδότηση κοπής. 

Η Διεύθυνση περιβάλλοντος δεν έχει αρμοδιότητα !!!!!!! (η περιοχή είναι περιοχή προστασίας περιβάλλοντος κατά τα άλλα) 

Έπρεπε, επειδή είναι ΖΟΕ να βγει άδεια κοπής.  Φυσικά δεν βγήκε. 

Έπρεπε να υπήρχε μια τεχνική έκθεση από γεωπόνο για το πώς θα κοπούν. Δεν έχουμε δει τίποτα μέχρι τώρα. Οι κάθετες τομές που κόπηκαν οι κορμοί των ευκαλύπτων δημιουργεί πολλά προβλήματα για την επιβίωσή τους. 

Δεν κουβεντιάζω για το αισθητικό αποτέλεσμα. Μια βόλτα από το δρόμο θα μαραζώσει η ψυχή σας. Η ομορφότερη σωζόμενη μέχρι σήμερα δενδροστοιχία της πόλης μας καταστράφηκε.  Ίσως όπως γράφτηκε σε σχόλιο στο f/c «καταπίεζαν οι ευκάλυπτοι πολύ τα κουνούπια». 

Οι άνθρωποι αυτής της δημοτικής αρχής  μάλλον έχουν βάλει στόχο (στοίχημα που είναι της μόδας)  να μην υπάρχει κανένα δένδρο στην πόλη ψιλότερο από πορτοκαλιά.

Το μαζικό κράξιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενέργεια τους ίσως είναι μια λύση για να καταλάβουν το μέγεθος του εγκλήματος.

Χαράλαμπος Αντωνιάδης

https://www.facebook.com/xaralabos.antoniadis/posts/5718649664832438