Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επιτελικός κοριός

 Επιτελικός κοριός Έπρεπε να προηγηθεί η αποκάλυψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα παρακολουθούνται μέχρι και πολιτικοί αρχηγοί...

 Επιτελικός κοριός

Έπρεπε να προηγηθεί η αποκάλυψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα παρακολουθούνται μέχρι και πολιτικοί αρχηγοί, για να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Έπρεπε να προηγηθεί η μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για να αναγκαστεί ο κ. Μητσοτάκης να αντιδράσει.

Έπρεπε να βγει δημοσιογράφος να καταγγείλει ότι παρακολουθείται από συγκεκριμένο λογισμικό για να μάθουμε – από  την Google, μάλιστα! – ότι το ελληνικό δημόσιο έχει αγοράσει αυτό το λογισμικό.

Και μέσα σε αυτά, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παρακολουθήση πολιτών χωρίς να διευκρινίζεται με ποια κριτήρια γίνονται αυτές οι παρακολουθήσεις. 

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει δώσει εξηγήσεις. Αρκείται σε δηλώσεις που περιορίζονται στο ότι θα διερευνήσει τις καταγγελίες, ενώ την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αράδιασε άσχετες περιπτώσεις παρακολουθήσεων στο εξωτερικό στη λογική «εντάξει μωρέ, αυτά γίνονται παντού».

Τον χορό άνοιξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος (ως λαγός;) προσέτρεξε από την πρώτη στιγμή να δείξει ξένες δυνάμεις που ενεργούν στο εσωτερικό και πραγματοποιούν παρακολουθήσεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα απαλλαγής της κυβέρνησης από τις ευθύνες της. Βέβαια, την ίδια ώρα έδωσε την εικόνα ανεξέλεγκτης δραστηριότητας ξένων μυστικών υπηρεσιών μέσα στο ελληνικό κράτος που δεν τις ελέγχει κανείς. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Προφανώς αυτές δεν είναι αντιδράσεις σοβαρής κυβέρνησης. Ή, ακόμα, αυτές να είναι αντιδράσεις ύποπτου, που θέλει να υπεκφύγει. Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιδεικνύει μόνο αδράνεια, αλλά και διάθεση διαστρέβλωσης. 

Όμως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πάρει σαφέστατα θέση εγκαλώντας την Ελλάδα για τις παρακολουθήσεις, ενώ και μεμονωμένοι ευρωβουλευτές σε δηλώσεις τους επισημαίνουν πως αν όντως η ελληνική κυβέρνηση δεν βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις, τότε θα πρέπει να διαλευκάνει τις υποθέσεις αυτές. 

Άλλωστε η ΕΥΠ υπάγεται πλέον απ’ ευθείας στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Θεωρητικά να πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα. Δεν υπάρχει κάποιος υπουργός να διαμεσολαβεί. Πρωθυπουργός και διοικητής της ΕΥΠ μπορούν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Ή μήπως δεν θέλουν; 

Πάντως ο «κοριός», είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχει ταχθεί στην υπηρεσία του επιτελικού κράτους…