Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ξεκίνησε το Fichti Art 2022 (εικόνες & βίντεο)

Το Fichti Art 2022 ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο κτίριο του σιδηροδρομικού Σταθμού Μυκηνών στα Φίχτια με την έκθεση «Χτίζοντας το μέ...

Το Fichti Art 2022 ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο κτίριο του σιδηροδρομικού Σταθμού Μυκηνών στα Φίχτια με την έκθεση «Χτίζοντας το μέλλον» από την Αρχιτεκτονική Σχολή της Μασσαλίας, με street art από τον νέο εικαστικό Άγγελο Χατζηδημητρίου, με παραδοσιακούς χορούς και μια υπέροχη μουσική από την λαϊκή ορχήστρα Τρικάλων.

Παρόντες στην έναρξη του φεστιβάλ ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών Βαγγέλης Τζαβέλλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσσος Χειβιδόπουλος, Γιάννης Λυκοσκούφης και Νίκος Κοντός, ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας Παναγιώτης Ψυχογυιός.

Το πρόγραμμα του Ficthi Art 2022

Το Σάββατο 30 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Φιχτίων θα γίνει παράσταση παιδικού θεάτρου από την ομάδα Hippo Theatre Group. Στήν οικία Αετολίθι με θέα τις Μυκήνες και τον Αργολικό κάμπο, θα ακολουθήσουν έκθεση σύγχρονης τέχνης με τον εικαστικό Θόδωρο Δασκαλάκη σε επιμέλεια του Francesco Moretti, σύγχρονος χορός site-specific από την σπουδαία χορογράφο Ειρήνη Αλεξίου με καταγωγή από τους Μύλους Αργολίδας, με μουσική επιμέλεια Θάνου Κοσμίδη. Η βραδιά θα συνεχιστεί με συζήτηση του βραβευμένου συγγραφέα Νίκου Τσιπόκα από το Ναύπλιο με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής και θα τελειώσει με ένα μουσικό ταξίδι από τον βραβευμένο μουσικό με καταγωγή από το Άργος Αλέκο Βρεττό, που αναμιγνύει αραβική, τζαζ και λάτιν μουσική.


Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου θα ανοίξει την βραδιά της Κυριακής 31 Ιουλίου, τιμώντας μεγάλους Ελληνες συνθέτες και ποιητές. Στην συνέχεια τα πανεπιστήμια θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της αρχιτεκτονικής και εικαστικής διερεύνησης του βιωματικού εργαστηρίου.
Η βραδιά θα τελειώσει με συναυλία με τον διάσημο Γάλλο ροκ μουσικό Rodolphe Burger και την Ειρήνη Αλεξίου να χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής του.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ Ficthi Art 2022 θα ανοίξει με μια σύντομη παρουσίαση από τα Πανεπιστήμια της μελέτης των ιστορικών κτιρίων του Σταθμού και Ξενία στο Φουγάρο στο Ναύπλιο, θα συνεχιστεί στα Φίχτια στο Αετολίθι με την Κατερίνα Αλμπερτίνι Βούλγαρη που θα μας ταξιδέψει στην δυτική Μεσόγειο, Ισπανία, με φλαμένκο και το φεστιβάλ θα κλείσει σε μια εορταστική ατμοσφαιρα με τους ήχους του DJ Nanopoulos .

 (φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)