Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Πάτρα, 19-07...

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Πάτρα, 19-07-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου, στην Αρχαία Κόρινθο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου Ευάγγελος Τσάκωνας, ο γραμματέας της ΟΕΒΕ Κορινθίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο αντιπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ¨Η Τριήρης¨ (Σ.Ε.Α.Κ.) στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. Νικόλαος Γδύσης και η Γραμματέας της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Αναστασία Λάμπου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του διημέρου, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής καθώς και η εφαρμογή του νέου μέτρου για τους ανασφάλιστους συναδέλφους, οι οποίοι πλέον μπορούν να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις και να τους χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή μόνο σε δημόσιες δομές. Επιπλέον, η Ομοσπονδία, μέσα από διαλογική συζήτηση, αφουγκραζόμενη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με συνεχόμενη πτώση του τζίρου τους, συμφώνησε και επικαιροποίησε την «ατζέντα» των βασικών της θέσεων εν όψει και της ΔΕΘ 2022.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς αναφέρθηκε στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών των επιστρεπτέων προκαταβολών και επεσήμανε ότι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, οι επιχειρήσεις δέχονται άλλο ένα χτύπημα και πλέον είναι αντιμέτωπες με μια μακρά λίστα από χρέη και προβλήματα, τα οποία καταστούν τη βιωσιμότητά τους αμφίβολη. Είναι επιβεβλημένη η διαγραφή των επιστρεπτέων προκαταβολών με συγκεκριμένες ενέργειες από την Κυβέρνηση.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ¨Η Τριήρης¨ (Σ.Ε.Α.Κ.) κ. Γεώργιο Παπαμιχαήλ καθώς και όλο το Δ.Σ. του συλλόγου για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

                                                                                               Εκ της Ομοσπονδίας