Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Απάντηση του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Προς: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  ΚΟΙΝ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ   Θέμα: " Απάντηση σε αιτήματα σας "   Σε ...

Προς: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

ΚΟΙΝ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 Θέμα: " Απάντηση σε αιτήματα σας " 

Σε απάντηση της με Αρ.Πρωτ. : 11 / 04-07-2022 επιστολής  σας κάνουμε γνωστό οτι :

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα σας θυμίζουμε ότι οποιαδήποτε στιγμή ζητήθηκε συνάντηση με μέλη των σωματείων σας (π.χ. Πανελλαδικό Σωματείο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων κ. Καμπόσος, Ένωση Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Αργολίδας κ. Λαφατζής) αυτή έγινε και φυσικά όλα τα θέματα που βάλατε κ εσείς αλλά και οι συνάδελφοι σας και μπόρεσαν λύθηκαν άμεσα!

Στην ουσία:

α)  Ο ηλεκτρολόγος της υπηρεσίας μας έκανε έλεγχο της γραμμής η οποία λειτουργεί κανονικά μέχρι και το χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Εποχικό κλιμάκιο  όμως επειδή  είναι κλειστό και δεν βρήκε κάποιον να ανοίξει δεν μπόρεσε να ελέγξει τη γραμμή μέχρι το τέλος της. Σίγουρα είναι κάτι που θα μπορούσε να λυθεί άμεσα αν είχατε ειδοποιήσει έγκαιρα τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. Τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν σε όλο τον οικισμό της Νέας Επιδαύρου. Άλλωστε δεν θα επιχειρούσαμε μονιμοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου αν δεν ήμασταν σίγουροι ότι οι επιχειρησιακές συνθήκες είναι αυτές που πρέπει και αυτό διαπιστώθηκε και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Υ. και της Πολιτικής Προστασίας. Ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις και γενικότερα η λειτουργία της Υπηρεσίας χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται από χρήματα του Δήμου Επιδαύρου και τέτοιες αναρτήσεις που οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα μιας προβληματικής Υπηρεσίας μόνο κακό κάνουν και αδικούν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας.

β)  Στο σημείο που σταθμεύει το πυροσβεστικό όχημα  υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε απόσταση  80 μέτρων στο κατάστημα STORK και σε απόσταση 140 μέτρων προς την αντίθετη κατεύθυνση στη διασταύρωση προς Αρχαία Επίδαυρο. Δεν  κρίνεται αναγκαίο να τοποθετηθεί επιπλέον κάδος , ειδικά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με όλους τους πιθανούς κινδύνους για τον προσωπικό αποκομιδής .

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις υγιεινής που ζητάτε όπως πολύ καλά γνωρίζετε από την υπηρεσία σας αλλά και σαν πολίτες, αφενός μεν είναι παράνομο να φτιάξουμε οποιαδήποτε αυθαίρετη εγκατάσταση αφετέρου δε δίπλα βρίσκεται ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία μας έχει παραχωρήσει και τον χώρο και δεν ενδείκνυται να γίνει αυτό. Σε κοντινή απόσταση 80 μ. βρίσκεται τουριστική εγκατάσταση και μπορεί να εξυπηρετήσει και με το παραπάνω τις ανάγκες που αναφέρετε, όπως το κάνει μέχρι τώρα, καθώς η συνεργασία με την εν λόγω επιχείρηση είναι άριστη τόσο μεταξύ μας όσο και με την Υπηρεσία σας .

Όπως γνωρίζεται μέχρι τώρα ο Δήμος μας όχι μόνο συνεργάζεται άριστα με την υπηρεσία  σας αλλά είναι πρωτοπόρος σε θέματα εθελοντισμού και πολιτικής προστασίας, με καθολική αναγνώριση από την φυσική και πολιτική ηγεσία του σώματος. Να είσαστε σίγουροι ότι οποιοδήποτε νόμιμο και εύλογο αίτημα σας θα ικανοποιηθεί  άμεσα, όπως γίνεται άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ