Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ομιλία του Ανδρέα Πουλά στην εκδήλωση της ΟΚΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, στο Εργατ...

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ).

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης «Ολοκληρωμένος μηχανισμός παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη».

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από τον χαιρετισμό που απηύθυνε :

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας για την πρόσκληση στην σημερινή ενημερωτική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του «Ολοκληρωμένου Μηχανισμού Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη», που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να αποτυπωθούν η υφιστάμενη κατάσταση και οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τον σεβασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων σε καίριους τομείς της κοινωνικής δράσης, όπως στον τομέα της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, της προστασίας των παιδιών, της καταπολέμησης της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού – όπου η χώρα μας δεν καταγράφει καλές επιδόσεις. Στην υποχώρηση των εκφάνσεων του κοινωνικού κράτους συνέβαλαν τόσο η παρατεταμένη δημοσιονομική κρίση, όσο και η υγειονομική κρίση του Covid-19. Κυρίως όμως είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η επιλογή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στην εμπέδωση της αρχής της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με αυτό το ισχυρό κοινωνικό στίγμα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο και αναμένουμε να εφαρμοστούν στην πράξη οι καλές πρακτικές και εμπειρίες που η ΟΚΕ συνέλεξε κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του συγκεκριμένου μηχανισμού.»