Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ»

  Με λύπη μας αλλά και έκδηλη ανησυχία διαπιστώσαμε ότι στο Νοσοκομείο του Άργους, που εφημερεύει για ολόκληρο το νομό το τετραήμερο 12,13,1...

 

Με λύπη μας αλλά και έκδηλη ανησυχία διαπιστώσαμε ότι στο Νοσοκομείο του Άργους, που εφημερεύει για ολόκληρο το νομό το τετραήμερο 12,13,14 και 15 Αυγούστου, δεν υπάρχουν ιατροί για να καλύψουν εφημερίες σε βασικές κλινικές.

Πρωτίστως το Παιδιατρικό, το ουρολογικό, το αιματολογικό καθώς επίσης και στον ψυχιατρικό τομέα αφού η κλινική παραμένει κλειστή.

Παραμένουν έτσι ακάλυπτοι σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όχι μόνο οι κάτοικοι του νομού αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Οι ακάλυπτες εφημερίες –σε βασικές ειδικότητες- είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Εμείς από την πλευρά μας, βλέποντας τη ραγδαία μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά την τελευταία τριετία και την αδυναμία των Διοικήσεων για την αναπλήρωσή του, είχαμε επισημάνει τα μεγάλα κενά και τα προβλήματα που προκαλούνταν και με σχετικές ερωτήσεις μας προς τον Υπουργό Υγείας, είχαμε ζητήσει την έγκαιρη λήψη μέτρων χωρίς να έχουμε λάβει την οποιαδήποτε απάντηση αλλά και χωρίς καμία ανταπόκριση.

Αντ’ αυτών παρατηρούμε διαγκωνισμούς στελεχών της ΝΔ, πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για το ποιος είναι ο «νονός» που φρόντισε να προκηρυχθεί ένας μικρός αριθμός ιατρών σε σχέση με τις πολλαπλάσιες και ανησυχητικές ελλείψεις. Άλλοι δε έφτασαν να πανηγυρίζουν για τις «σωστά δομημένες προκηρύξεις νέων θέσεων νοσοκομειακών γιατρών» χωρίς να επισημαίνουν τα υπαρκτά κενά και τις αναγκαίες καλύψεις.

Δυστυχώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αφεθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα οι ανεκπλήρωτες ανάγκες των πολιτών για τη δημόσια υγεία να διογκώνονται συνεχώς καθιστώντας τον τομέα Υγείας το μεγαλύτερο θέμα νεοφιλελεύθερης λαίλαπας της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας