Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η πολιτική αλητεία ορισμένων δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας!

Λυγουριό, 26/ 08/ 20 2 2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η πολιτική αλητεί...

Λυγουριό, 26/ 08/ 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η πολιτική αλητεία ορισμένων δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας!

Αφού οι τέσσερις υποτιθέμενοι ‘’ανεξάρτητοι’’ έγιναν γιατροί, μικροβιολόγοι, δικηγόροι, οικονομολόγοι κλπ κατέληξαν τελικά να είναι οι χειρότεροι λαϊκιστές του τόπου μας!

Με λογικές καφενείου – ‘’μάθαμε’’, ‘’ακούσαμε’’, ‘’μας είπαν’’- έφθασαν να κάνουν δελτίο τύπου τρομοκράτησης των κατοίκων του Λυγουριού, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για μολυσμένο πόσιμο νερό!

Αυτό είναι κανονικά για τον εισαγγελέα κύριοι, όχι αυτά που λέτε εσείς!

Αλλά εμείς σας αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας!

Στην ουσία τώρα!

Στις 19-08-2022 το μεσημέρι παρελήφθη έγγραφο του Κέντρου Υγείας για ‘’πολλαπλά περιστατικά οξείας εμπυρέτου γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες…’’, ‘’τα περιστατικά που καταγράφονται στο Κ.Υ. την τελευταία εβδομάδα, είναι περίπου δέκα ανά ημέρα’’.

Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που λάβαμε και όχι οι κουβέντες των καφενείων που έχετε συνηθίσει!

Αλήθεια υπονοείτε ότι το Κ.Υ. επικοινώνησε πρώτα με εσάς και μετά με το Δήμο ως όφειλε; Αρνούμαι να το πιστέψω, καθώς αυτό θα ήταν σκανδαλώδες!

Επίσης εσείς γνωρίζατε κάτι και δεν μας το μεταφέρατε;

Κάνετε πολιτική με τη δημόσια υγεία;

Άμεσα, λοιπόν, η ΔΕΥΑΕΠ επικοινώνησε με το εργαστήριο που μας εξυπηρετεί και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, απέστειλε δείγματα για ανάλυση σε Salmonella, εντερόκοκκους, e- colli κλπ.

Οι εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις που ζητήσαμε έδωσαν ασφαλή και σαφή αποτελέσματα (με επαναλήψεις) σήμερα το πρωί.

Παρ’ όλα αυτά την Τρίτη 23-8-2022 το μεσημέρι αποτέλεσμα ιδιωτικού δείγματος οικογενείας η οποία είχε νοσήσει, έδειχνε παρουσία salmonella.

Χωρίς να καθυστερήσουμε, με γνώμονα τη δημόσια υγεία και με την όποια επιφύλαξη υπήρχε στη διαδικασία του ιδιωτικού δείγματος, ενημερώσαμε τους δημότες, έως ότου βγουν τα βιοχημικά αποτελέσματα της ΔΕΥΑΕΠ, να μην καταναλώνουν νερό προς πόση.

Για να τελειώνουμε όμως με τις λαϊκίστικες, ψευδείς φανφάρες που πάτε να αναγάγετε σε πολιτική αντιπαράθεση, εμείς σας λέμε ότι όποιο και να ήταν ή όποιο και να είναι το αποτέλεσμα τέτοιων ελέγχων το ανακοινώνουμε γιατί δεν είναι αντικείμενο πολιτικής!

Προφανώς και μπορεί να υπάρξει μια μόλυνση σε νερό!

Προφανώς και υπάρχουν Δήμοι που συνιστούν σε δημότες τους αν μην πίνουν νερό!

Σημασία έχει να υπάρχει ενημέρωση και σοβαρότητα, όταν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας!

Και αυτό κάνουμε!

Δεν θα σκεφτόμασταν ΠΟΤΕ να παίξουμε με τη δημόσια υγεία! ΠΟΤΕ!!

Διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του αιώνα μας σε τοπικό επίπεδο με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα!

Τρομάζουμε στην ιδέα να το κάνατε εσείς με την ελαφρότητα που σας διακρίνει!

Απλά επειδή μας προκαλείτε σας απαντάμε με τα ίδια λόγια ‘’αυτά που κάνετε είναι θλιβερά, επικίνδυνα και λίαν επιεικώς απαράδεκτα. Δεν χωράει ο νους μας τέτοια εγκληματική συμπεριφορά, τόση ανευθυνότητα και τόση επιπολαιότητα’’.

Επίσης, για να μην μπαίνετε σε κόπο να τρέχετε σε υπηρεσίες και εισαγγελείς να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και αρκετές ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό και ΕΟΔΥ) διερευνούν το θέμα και συντάσσουν  σχετική αναφορά. Καλό θα ήταν να πηγαίνατε στους εισαγγελείς τότε που σας έκλεβαν τα χρήματα από τα ταμεία, γιατί τότε το ξεχάσατε και κάποιοι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Όσο για τις επικλήσεις για παραίτηση του προέδρου που έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης τη ΔΕΥΑΕΠ, μόνο γέλια προκαλούν και φυσικά αν είχατε ‘’ίχνος αυτοκριτικής και αυτοσεβασμού’’, θα έπρεπε να είχατε φύγει ήδη! Ή έστω αφού δεν μπορείτε να κάνατε καλό, μην κάνετε κακό!

Και κάτι τελευταίο. Κατανοούμε πλήρως την αγωνία των γονέων καθώς και την ταλαιπωρία των παιδιών τους, άλλωστε και εμείς γονείς είμαστε! Ευχόμαστε σε όλους ταχεία ανάρρωση και όλο αυτό να είναι μία κακή ανάμνηση, κάνοντάς μας όλους πιο προσεκτικούς από όποια μεριά του προβλήματος και να είμαστε.