Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στη δισκοβολία γυναικών Κ20 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κάλι η Αρετή-Δέσποινα Φιλιππίδου

Αρετή Φιλιππίδου (Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, Κάλι) – Photo Credits: Oscar Munoz Badilla for World Athletics Λίγες ώρες έχουν περάσει από τ...

Αρετή Φιλιππίδου (Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, Κάλι) – Photo Credits: Oscar Munoz Badilla for World Athletics

Λίγες ώρες έχουν περάσει από τον τελικό της δισκοβολίας γυναικών και η Αρετή-Δέσποινα Φιλιππίδου ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το γεγονός πως ένας μεγάλος της στόχος, είναι πλέον η μεγαλύτερη διάκριση στην αθλητική της καριέρα.

Το αργυρό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε στη δισκοβολία γυναικών Κ20 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Κάλι, με βολή -φετινό ρεκόρ- στα 54,48 μ., ήταν κάτι που είχε στο μυαλό της εδώ και καιρό. «Είμαι πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη που πέτυχα αυτό που ήθελα να κάνω πέρυσι», δήλωσε η Φιλιππίδου.

Η πρωταθλήτριά μας, η οποία γυμνάζεται με τον προπονητή και πατέρα της, Δάκη Φιλιππίδη, ήταν 5η στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι με βολή στα 48,84 μ.

Φέτος ήταν προετοιμασμένη και έτοιμη, για να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει στο βάθρο. Η καλή αγωνιστική κατάστασή της επιβεβαιώθηκε και από την άνετη πρόκρισή της στον τελικό, ως δεύτερη καλύτερη αθλήτρια με βολή στα 52,48 μ.

Η ώρα του τελικού είχε έρθει και η αθλήτρια του Αλέξανδρου Μακεδονίας, όπως και οι υπόλοιπες αθλήτριες, τα είχε όλα υπολογισμένα.

Σχεδόν όλα, καθώς καμία από τις 12 αθλήτριες του τελικού δεν μπορούσε ένα προβλέψει το «ξέσπασμα» του καιρού και την ξαφνική καταιγίδα.

«Πριν τον αγώνα άρχισε να βρέχει και να φυσάει πολύ», σχολίασε η αθλήτρια.

Η Φιλιππίδου όμως, είχε πάει στην Κολομβία με ένα ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό της και ήταν έτοιμη να τον κατακτήσει. «Προσπάθησα να μείνω ήρεμη», ήταν τα λόγια της.

Μπορεί να μπήκε στον αγώνα κάπως μουδιασμένη και να είχε άκυρη την πρώτη της βολή, η δεύτερη της προσπάθεια όμως στα 51,69 μ. την «έβαλε» αμέσως εντός μεταλλίων. Και κάπου εκεί ήρθε η μεγάλη βολή.

Η Αρετή μπήκε στον κλωβό, έκανε μια πολύ καλή βολή και ο δίσκος προσγειώθηκε στα 54,48 μ. Η κατάσταση ξεκαθάρισε και φάνηκε πως η ίδια δύσκολα θα έχανε το μετάλλιο. Προσπάθησε να κυνηγήσει μια μεγαλύτερη βολή που θα της έδινε και την πρώτη θέση, αλλά η Σουηδή πρωταθλήτρια Έμμα Σράλλα ήταν το απόλυτο φαβορί και με καλύτερη βολή στα 56,15 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στη δισκοβολία των γυναικών Κ20 (55,12 μ. από τις 3/7/2021), μόλις είχε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά κατέκτησε και το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα από αθλητή ή αθλήτρια δισκοβολίας σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20.

«Τα συναισθήματα (την στιγμή της κατάκτησης του μεταλλίου και πάνω στο βάθρο των νικητριών) ήταν τόσα πολλά και μπερδεμένα που δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια», σχολίασε η πρωταθλήτριά μας.

Η ελληνική αποστολή ήταν στο πλευρό της, καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα και της απονομής. «Με τα παιδιά της ομάδας, τους προπονητές και τους συνοδούς της αποστολής έχουμε μια πολύ όμορφη σχέση και χάρηκαν όλοι με την επιτυχία μου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις νικήτριες της δισκοβολίας γυναικών Κ20: Αρετή ΦιλιππίδουΈμμα Σράλλα (Σουηδία), Μίνε ντε Κλέρκ (Νότιος Αφρική)

Σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά, καθώς η ίδια μετακόμισε φέτος στην Αμερική -όπου σπουδάζει κινησιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, κατάφερε και πέτυχε τον μεγάλο της στόχο.

«Πολλά πράγματα άλλαξαν φέτος στη ζωή μου. Το πρόγραμμά μου, η διατροφή, η ψυχολογία μου. Η ζωή στην Αμερική γενικά, είναι πολύ απαιτητική και κουραστική».

Κάτι τέτοιο όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρα και στους στόχους της Φιλιππίδου. «Έχω πολλές προσδοκίες για το μέλλον, οπότε απλά περιμένουμε να γίνουν όλα πραγματικότητα».

Στην ερώτηση σχετικά με το μεγάλο της όνειρο, η απάντηση της Φιλιππίδου μας δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. «Το όνειρο μου, όπως και κάθε αθλητή πιστεύω, είναι να πάω στους Ολυμπιακούς» είπε και συμπλήρωσε: «Ο μεγάλος μου στόχος βέβαια, είναι να πάρω μια καλή θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».