Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Επτασφράγιστο μυστικό για την ώρα, το αποτέλεσμα της Δημοσκόπησης που έγινε στο Δήμο Ναυπλιέων στις 9-10 Ιουλίου

9 με 10 Ιουλίου 2022, έγινε δημοσκόπηση από την εταιρεία μετρήσεων PRORATA (όπως μαθεύτηκε από πολίτες που δέχτηκαν τηλεφώνημα για να απαντ...

9 με 10 Ιουλίου 2022, έγινε δημοσκόπηση από την εταιρεία μετρήσεων PRORATA (όπως μαθεύτηκε από πολίτες που δέχτηκαν τηλεφώνημα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις), για να διερευνηθούν οι προθέσεις των Δημοτών για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά διαρροή σχετικά με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και με τα επί μέρους ευρήματα των απαντήσεων και την κατάταξη των προβλημάτων όπως τα τοποθετούν οι πολίτες.

Επειδή τη δημοσκόπηση, δεν την παρήγγειλε και δεν την πλήρωσε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης, αλλά ένας από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους για τη Δημαρχία Ναυπλιέων, το πιθανότερο είναι αυτό να έγινε είτε από τον Κωνσταντίνο Μάκαρη, ο οποίος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ενάμιση μήνα πριν και πολύ λογικό να θέλει να δει την απήχηση που είχε η εξαγγελλία του, ή από το Δημήτρη Κωστούρο, για να έχει μια πρόσφατη, μετά τις κινήσεις των αντιπάλων υποψηφίων, αλλά και μια καταγραφή της δικής του επιρροής στο χώρο των ψηφοφόρων του.

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, επικοινώνησε προ ολίγων ημερών με την ArgolidaMagazine και μας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν είχε παραγγείλει καμιά δημοσκόπηση και όπως είναι φυσικό, δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε.

Μένει ο Δημήτρης Κωστούρος, στο χέρι του οποίου είναι να δημοσιοποιήσει την έρευνα ή μερικά σημεία της, μπορεί βέβαια και να «διαρρεύσει» αυτά που κατά τη γνώμη του τον συμφέρουν, άλλωστε αυτό γίνεται κατά κόρον όταν δεν δημοσιεύεται ολόκληρη η δημοσκόπηση, να γίνονται γνωστά στοιχεία που ευνοούν και να αποσιωπώνται τα δυσμενή.

Όμως και γι’ αυτό κυρίως ασχολούμαστε, υπάρχει μία σύμπτωση, μάλλον δύο, που δημιουργούν ερωτηματικά.

Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων, δέχθηκε τηλεφώνημα για να απαντήσει στις ρωτήσεις της δημοσκόπησης και στο τηλέφωνο του σπιτιού του, αλλά και στο τηλέφωνο του γραφείου του!!! Τέτοια σύμπτωση;

Επίσης, τέσσερις με πέντε Δημότες, που κινούνται στο χώρο γνωστής δημοτικής παράταξης, όχι του Δημάρχου, δέχτηκαν και αυτοί τηλεφωνήματα για να απαντήσουν στις ερωτήσεις της δημοσκόπησης.

Φυσικά και δεν υπονοούμε τίποτα, ούτε αφήνουμε σκιές για τον τρόπο και τη μέθοδο που ακολουθήθηκε στην έρευνα, πολύ περισσότερο μάλιστα για την PRORATA, όμως, η δημοσιοποίηση και όλα τα στοιχεία της έρευνας, καλό θα είναι να δοθούν στη δημοσιότητα, άλλωστε, υπάρχει και το ενδεχόμενο, ονόματα άλλων εν δυνάμει υποψηφίων Δημάρχων που περιέχονται στο ερωτηματολόγιο, όπως του Ορφανού, Παπαδημόπουλου, Γκόνη, να έχουν το δικαίωμα ενημέρωσης, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ζητηθεί η άδειά τους, για να περιληφθούν στη Δημοσκόπηση.

Ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων, έχει το λόγο.

ArgolidaMagazine