Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συνεχίζεται αμείωτη η δικαστική διαμάχη της ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ κατά του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου με αγωγές αγνώστου αριθμού εκατομμυρίων

Η εταιρεία ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΤΕΞΕΒΕ η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου «Εκβάθυνση λιμένα Ναυπλίου και υποστήριξη κρηπιδ...

Η εταιρεία ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΤΕΞΕΒΕ η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου «Εκβάθυνση λιμένα Ναυπλίου και υποστήριξη κρηπιδωμάτων», το οποίο ξεκίνησε, 2013 και η οποία ανέλαβε τελικά το έργο αλλά δεν το ολοκλήρωσε, έχει ασκήσει επτά (7) προσφυγές-αγωγές ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, οι οποίες έχουν ορισθεί προς εκδίκαση κατά τη δικάσιμο της 27ης Σεπτεμβρίου 2022.

Το έργο όπως είναι γνωστό έμεινε στη μέση, για την ακρίβεια δεν είχε γίνει σχεδόν τίποτα, αν και η εταιρεία είχε προλάβει να πληρωθεί περισσότερα από 1.000.000 Ευρώ μέχρι να αποσυρθεί, μετά από αλλεπάλληλες και συγκρουόμενες αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και της Οικονομικής Επιτροπής Ναυπλίου.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν και να ξεκινήσει από την αρχή το έργο της εκβάθυνσης, με νέες μελέτες και διπλάσιο προϋπολογισμό, να ολοκληρωθεί από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα να μην γνωρίζουμε, ούτε έχει δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της εκβάθυνσης και να μην μπαίνουν και στο Λιμάνι του Ναυπλίου μεγάλα Κρουαζιερόπλοια, που ήταν και ο λόγος της εκβάθυνσης και ο στόχος του μεγαλεπήβολου σχεδιασμού.

Το τεράστιο συνολικό κόστος που έχει πληρωθεί μέχρι τώρα και υπερβαίνει τα 5.000.000 Ευρώ, χωρίς ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα φυσικά και χρεώνεται στα λάθη της Δημοτικής Αρχής, η οποία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα να σταματήσει το έργο, όταν διαπιστώθηκαν οι αστοχίες, αλλά για να διορθώσει τα πρώτα λάθη, προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερα με τη σπατάλη εκατομμυρίων της δεύτερης εκβάθυνσης.

Γι' αυτά θα επανέλθουμε με εκτενές ρεπορτάζ, για την ώρα να ζητήσουμε να γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων των αγωγών της ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ κατά του Λιμενικού Ταμείου και να ευχηθούμε, αν καταλογισθούν ποσά, αυτά να είναι τα δυνατόν λιγότερα.

Δείτε την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για τον ορισμό Δικηγόρου προς υπεράσπιση έναντι των αγωγών της ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ